Kā "slauca" "Rīgas satiksmi": Ušakovam pietuvināti cilvēki snieguši neizprotamas "konsultācijas" un saņēmuši algu (44)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Teju trīs gadus Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Laila Ivāna un vairāki citi domes darbinieki saņēmuši algu arī “Rīgas satiksmē”. Par to ziņo LTV raidījums “de facto”. Iepriekš bija zināms tikai par “Saskaņas” politiķu algošanu “Rīgas satiksmē”.

“De facto” skaidro, ka vairāki Nilam Ušakovam pietuvinātie domes darbinieki līdz pat Leona Bemhena aizturēšanai pagājušā gada beigās algu saņēmuši par konsultāciju sniegšanu “Rīgas satiksmei”.

Nepilnus trīs gadus no “Rīgas satiksmes” naudu saņēmusi gan Ušakova palīdze Olga Portnova (viņa uz LTV zvaniem un īsziņām neatbildēja), gan mēra preses sekretāre Laila Ivāna.

Neskatoties uz to, ka “Rīgas satiksmē” ir sabiedrisko attiecību nodaļa, Ivāna par 1500 eiro mēnesī (pēc nodokļu nomaksas) sniegusi uzņēmumam padomus sabiedrisko attiecību jautājumos.

Uz jautājumu, ko tieši Ivāna darīja “Rīgas satiksmē”, viņa paskaidroja, ka sniegusi konsultācijas “jebkādos sabiedrisko attiecību jautājumos, kur Rīgas domei un “Rīgas satiksmei” ir kopīgie mērķi, uzdevumi un darbi”.

Raidījums norāda, ka pērn pusgadu no “Rīgas satiksmes” budžeta pārtika arī tagadējais domes darbinieks Aleksejs Futs, iepriekš viņš manīts “Saskaņas” jauniešu organizācijas pasākumos.

“Rīgas satiksmē” viņš esot konsultējis zvanu centra darbiniekus.

Jau piecus gadus uzņēmuma līgumi ar “Rīgas Satiksmi” bijuši Satiksmes un transporta lietu komitejas galvenai referentei Tatjanai Sergejevai-Zusko (iepriekš viņa strādāja domes “Saskaņas” frakcijā).

Kopumā jaunā RS valde pārtraukusi līgumu ar vairākiem desmitiem personu, konsultāciju līgumos bijis iztērēts aptuveni miljons eiro.

“Rīgas Satiksmes” pagaidu valdes priekšsēdētājs Anrijs Matīss saka, ka viņam šobrīd nav pamata apgalvot, ka darbinieki bijuši fiktīvi, taču viņš sola pārbaudīt to, vai līgumi bijuši pamatoti.

“Man ir pienākums reaģēt, pārbaudīt. Tas noteikti tiks analizēts”, intervijā LTV teica Matīss.

Rīgas mērs Nils Ušakovs sarunā ar “de facto” apgalvoja – viņš nav rūpējies, lai šie cilvēki tiktu iekārtoti “Rīgas satiksmē”.

LTV piebilst, ka savējo nodarbināšana Rīgas domes uzņēmumos ir sistēma. Bez sižetā pieminētajiem domes darbiniekiem  pagaidu valde nav pagarinājusi līgumus ar septiņiem domes deputātiem no “Saskaņas”. Tie ir Nikolajs Zaharovs, Andris Bērziņš, Viktors Paškovs, Sandris Bergmanis, Igors Kuzmuks, Jefimijs Klementjevs, Vadims Faļkovs.

Jāatgādina, ka arī citas Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrības - “Rīgas namu pārvaldnieka” fiktīvo darbinieku krimināllietā figurēja tieši “Saskaņai” pietuvinātas personas, ieskaitot Ušakova kādreizējā preses sekretāra dēlu.

Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu