5 izplatītākās kļūdas, kuras pieļaujam, cepot pankūkas

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Kam gan negaršo pankūkas! Sākot ar kaudzīti plāno pankūku, turpinot ar gaisīgām rauga vai kefīra pankūkām un beidzot ar greznākām pildītām pankūkām un krāsnī ceptām. Bet, lai arī kādas piedevas tu izvēlētos, pankūkai ir jābūt ideālai, ja ne pat perfektai. Un labu pankūku panākumu atslēga ir pareizas gatavošanas metodes. Lūk, piecas biežāk pieļautās kļūdas, no kurām tev vajadzētu izvairīties, lai tiktu pie gardas maltītes, ziņo thekitchn.com.

 
Foto: Depositphotos.com

Vai mīklu var pārkult?

Vai parasti maisi pankūku mīklu tik ilgi, līdz tā ir pilnībā vienmērīga un bez kunkuļiem? Centies, cik spēka, lai atbrīvotos no tiem pilnībā? Tomēr tev būtu vērts ko zināt - tajā brīdī, kad sajauc sausās sastāvdaļas ar slapjajām, sāk «attīstīties» glutēns. Jo vairāk mīkla tiek kulta, jo vairāk izdalās šis lipeklis. Kā tas ietekmē rezultātu? Izceptās pankūkas no pārkultās mīklas nebūs gaisīgas un maigas, bet gan smagnējas un grūtāk košļājamas.

Padoms: kul mīklu tikai tik ilgi, līdz ir sajaukušās sausās un slapjās sastāvdaļas, kā arī nav redzami milti. Mīkla, iespējams, būs nedaudz kunkuļaina, bet par to nevajadzētu satraukties.

 
Foto: depositphotos.com

Obligāts solis pagatavošanā, kuru nedrīkst izlaist

Jā, būtu ļauni likt tev mazliet pagaidīt brīdī, kad esi tik tuvu svētlaimei - gardām pankūkām. Tomēr ir kāds mazs solis mīklas pagatavošanas procesā, kuru nedrīkstētu izlaist, neatkarīgi no tā, cik izsalcis esi, – tā ir jāatpūtina. Atpūtināšanai, kas var ilgt no 5 līdz 30 minūtēm (atkarībā no receptes), ir divas nozīmes: mīklas sajaukšanas laikā aktivizētais glutēns «nomierinās» un cietes molekulas absorbē lieko šķidrumu mīklā, galarezultātā iegūstot biezāku konsistenci.

Padoms: labākās lietas tiek pacietīgajiem. Un, jā, tas attiecas arī uz pankūkām. Mīklas atpūtināšana nodrošinās to, lai pankūkas ir mīkstākas un maigākas, kas ir īpaši svarīgi, cepot plānās pankūkas. Kamēr tiek atpūtināta mīkla, izmanto laiku, lai nokoptu darba virsmu, uzklātu galdu vai sagatavotu piedevas.

 
Foto: depositphotos.com

Cik karstā pannā jāsāk cepšana?

Labas pankūkas pazīme ir skaisti brūna un kraukšķīga ārējā maliņa, bet mīksta un gaisīga vidusdaļa. Taču, ja tu sāksi cepšanu ar nepietiekami karstu pannu, tā vietā, lai iegūtu šīs kraukšķīgās maliņas, mīkla sāks uzsūkt no pannas taukvielas un pankūkas kļūs nepatīkami taukainas.

Padoms: ļauj pannai kārtīgi un vienmērīgi uzsilt. Pirms lej mīklu pannā, pārliecinies, ka sviests vai eļļa ir ļoti karsti, bet ne tik ļoti, lai dūmotu. Ja neesi pārliecināts, ka panna ir pietiekami karsta, nebaidies izcept vienu mazu izmēģinājuma pankūciņu.

 
Foto: depositphotos.com

Vai pārāk karsta panna var kaitēt cepšanai?

Cepšana ļoti augstā temperatūrā neizcep pankūkas ātrāk, bet gan izcep tās nevienmērīgi un apdedzina maliņas. Jā, pannai ir jābūt karstai, taču nevajag aizrauties, pretējā gadījumā pankūkas no ārpuses apdegs, bet iekšpuse būs jēla un izteikti garšos pēc mīklas.

Padoms: Viens no galvenajiem priekšnosacījumiem, lai iegūtu labas pankūkas, ir noregulēt plīti atbilstošā temperatūrā. Pannai ir jābūt karstai, taču tas nenozīmē, ka plīts režīmam jābūt uzstādītam uz maksimumu. Lai tiktu pie zeltaini brūnām pankūkām no ārpuses un labi izceptām no iekšpuses, noregulē plīti uz vidēju karstumu.

 
Foto: depositphotos.com

Kad ir īstais laiks apgriezt pankūku?

Vai esi pieradis apgriezt pankūku uz otru pusi, tiklīdz sāk parādīties burbulīši? Kļūda! Labāk nogaidi vēl mazliet. Pankūkas ir jāapgriež tikai un vienīgi vienu reizi! Ja tu pirmajā reizē nebūsi pasteidzies un pankūku apgriezis par ātru, nebūs vajadzības grozīt atkārtoti. Pārāk bieža pankūkas apgrozīšana bojā tās gaisīgo tekstūru.

Padoms: apgriez pankūku uz otru pusi tikai tajā brīdī, kad tie burbulīši, kas parādījušies, ir pārsprāguši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu