Izraēlas kosmosa kuģis nosūta savu pirmo kopbildi ar Zemi (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Izraēlas kosmosa zonde "Beresheet".
Izraēlas kosmosa zonde "Beresheet". Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas pirmā kosmosa zonde, kas pašlaik atrodas ceļā uz Mēnesi, nosūtījusi savu pirmo “selfiju”, kura fonā redzama Zeme.

Attēlā redzama daļa no Izraēlas kosmosa zondes “Beresheet”, kuras fonā atrodas Zeme. Fotogrāfijas uzņemšanas brīdī zonde atradās 37600 kilometru lielā attālumā no Zemes, bet kosmosā tā tika palaista no Floridas kosmodroma 22. februārī.

585 kilogramus smago zondi izplatījumā nogādāja Īlona Maska kompānijas “SpaceX” nesējraķete “Falcon 9”.

Plānots, ka ceļš līdz Mēnesim kopumā aizņems septiņas nedēļas un noslēgsies 11. aprīlī, kad zonde nosēdīsies uz Mēness. Līdz 384 tūkstošus kilometru tālajam Zemes dabiskajam pavadonim pagaidām izdevies nokļūt un uz tā nosēsties tikai Krievijas, ASV un Ķīnas lidaparātiem. Pirms 50 gadiem amerikāņu astronauti pirmo reizi spēra kāju uz Mēness.

Jau ziņots, ka 3. janvārī pirmo reizi vēsturē Mēness tumšajā pusē nolaidās Ķīnas zonde “Chang’e-4”.

Lai arī pati nosēšanās uz Mēness ir Izraēlas projekta galvenā daļa, tomēr zonde nes arī plašu klāstu zinātnisko instrumentu, kas palīdzēs izmērīt Mēness magnētisko lauku, lai labāk saprastu Mēness veidošanās vēsturi.

Uz zondes atrodas arī arhīvs ar tūkstošiem grāmatu lappušu skenējumu, fotogrāfiju, ilustrāciju, dokumentu, Vikipēdiju angļu valodā, grāmatām pilnā apjomā un dažādu valodu un tulkojumu skaidrojumiem. Papildus tam tajā atrodamas arī dažādas dziesmas, teksti un bērnu zīmējumi, kas saistīti ar Izraēlas vēsturi un kultūru.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu