Tiesai nodota lieta par mēģinājumu apzagt bankomātu, izmantojot spridzināšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Swedbank" bankomāts. Ilustrativs attēls.
"Swedbank" bankomāts. Ilustrativs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas tiesas apgabala prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā par zādzības mēģinājumu no bankomāta, izmantojot spridzināšanu, pie kriminālatbildības sauktas trīs personas, pavēstīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Majevska.

Lēmumā par lietas nodošanu tiesai norādīts, ka 2015.gada beigās četras personas vienojās izdarīt zādzību lielā apmērā no kādas bankas bankomāta seifa, atverot to ar spridzināšanas paņēmienu. Iepriekš viņi iegādājās urbjus, saspiestu ūdeņradi un skābekli, kurus bija iespējams izmantot kā maisījumu sprādziena izraisīšanai.

2015.gada decembrī visi četri ieradās pie bankomāta, kas atrodas lielveikalā Stūrmaņu ielā, Rīgā. Divas no personām palika vērot apkārtni, savukārt pārējie divi devās lielveikala virzienā, ar urbi izurba caurumu veikala loga stiklā un tādā veidā piekļuva tur esošajam bankomātam.

Bankomātā tobrīd bija 30 860 eiro. Pēc tam apsūdzētie izurba caurumu bankomāta seifa sienā un iepludināja bankomātā sprādzienbīstamu gāzi, izraisot eksploziju.

Sprādziena rezultātā bankomāta seifs neatvērās, turklāt iedarbojās signalizācija, un apsūdzētie no nozieguma vietas aizbēga.

Noziedzniekiem celtas apsūdzības pēc Krimināllikuma 15. panta ceturtās daļas un 175.panta ceturtās daļas, proti, par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, kā arī pēc 185.panta otrās daļas - par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā izdarīta lielā apmērā.

Par šādiem noziegumiem draud brīvības atņemšana līdz desmit gadiem.

Pret vienu personu kriminālprocess izbeigts, jo tā ir mirusi.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu