"Rīgas karte" noliedz uzņēmuma saistību ar Brandava aizturēšanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

SIA "Rīgas karte" noraida apgalvojumus par uzņēmuma saistību ar tā valdes locekļa Aleksandra Brandava aizturēšanu, kā arī noliedz kukuļošanas iespējamību uzņēmumā, teikts uzņēmuma izplatītajā preses paziņojumā.

Tajā norādīts, ka "Rīgas karte" sadarbosies ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) un nodrošinās visu nepieciešamo informāciju, jo uzņēmums ir ieinteresēts, lai izmeklēšana notiktu pēc iespējas ātrāk.

Trešdienas vakarā KNAB paziņoja, ka ir sācis kriminālprocesu par valsts un privāto akcionāru kopuzņēmuma SIA "Rīgas karte" amatpersonas izdarītiem, iespējams, noziedzīgiem nodarījumiem, proti, kukuļdošanu un starpniecību kukuļošanā.

KNAB norādīja, ka krimināllietas materiāli satur ziņas par kukuļa nodošanu starpniekam tālākai nodošanai amatpersonām, lai tās, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu darbības kukuļa devēja interesēs.

Kriminālprocesā aizturēta viena persona, kura saskaņā ar aģentūras LETA rīcībā esošo informāciju ir Brandavs. Viņš ir valdes loceklis valsts un privāto akcionāru kopuzņēmumā "Rīgas karte", partijas "Gods kalpot Rīgai" biedrs, kā arī patiesā labuma guvējs pilnsabiedrībā "Rīgas mikroautobusu satiksme".

Preses paziņojumā arī norādīts, ka, uzņēmuma ieskatā, bijušā pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" priekšsēdētāja vietas izpildītāja Anrija Matīsa izteikumi par e-talona ierobežotajām iespējām un cenu parādot "Matīsa nezināšanu, maldus vai arī slēptus motīvus mērķtiecīgi kaitēt uzņēmumam "Rīgas karte"".

Jau vēstīts, ka KNAB vēl nav izlēmis, kādu drošības līdzekli piemērot Brandavam.

Brandavs tika aizturēts trešdien. Personu var aizturēt uz laiku līdz 48 stundām. Pēc tam izmeklēšanas iestāde var izlemt, vai nepieciešams piemērot drošības līdzekli. Bargākais drošības līdzeklis ir apcietinājums, par ko pēc izmeklēšanas iestādes ierosinājuma lemj tiesa. Drošības līdzekli var piemērot tikai tad, ja persona atzīta par aizdomās turēto.

Kā izriet no Kriminālprocesa likuma, piemērojot drošības līdzekli, izmeklēšanas tiesneša lēmums ir nepieciešams vienīgi tajos gadījumos, kad procesa virzītājs personai vēlas piemērot apcietinājumu.

Tāpat Brandavs līdz šodienai ieņēma "Rīgas satiksmes" Elektronisko norēķinu projektu daļas vadītāja amatu. Kā informēja uzņēmuma pārstāvis Viktors Zaķis, reaģējot uz KNAB operatīvajām darbībām, kas saistītas ar Brandava aizturēšanu, "Rīgas satiksmes" valde viņu atstādinājusi.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka KNAB sāktais kriminālprocess, kurā aizturēts Brandavs, nav saistīts ar auditorkompānijas "Ernst&Young" sagatavoto ziņojumu par situāciju "Rīgas satiksmē".

Auditorkompānijas ziņojums nav publiskots, bet Rīgas domes deputātiem un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvjiem ļauts ar to iepazīties klātienē "Rīgas satiksmes" telpās. Pēc nu jau bijušā uzņēmuma pagaidu vadītāja Anrija Matīsa paustā, tas "ir ļoti kritisks" un tajā norādīta virkne pasākumu, kas jāveic, lai uzņēmums varētu turpināt funkcionēt. Vienlaikus auditori norādījuši, ka pēdējo piecu gadu periodā, bijušās uzņēmuma valdes vadībā, "Rīgas satiksmei" nodarīti desmitiem miljonu lieli zaudējumi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu