Malaizijas ministrs paziņo, ka valstī neesot homoseksuālu cilvēku (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Malaizijas tūrisma ministrs Mohamadins Ketpai paziņojis, ka Malaizijā neesot homoseksuālu cilvēku, vēsta ASV raidsabiedrība CNN.

Šādu viedokli ministrs paudis Vācijas medijiem neilgi pirms došanās uz Berlīnes tūrisma izstādi.

Vācijas žurnālisti viņam uzdeva jautājumu par Malaizijas nostāju homoseksuālu tūristu uzņemšanas jautājumā.

“Es nedomāju, ka kaut kas tāds [homoseksualitāte] mūsu valstī pastāv,” ministra teikto citē Vācijas medijs “Deutsche Welle”.

Viņš arī izvairījies tieši atbildēt uz jautājumu par homoseksuālu tūristu un ebreju drošības garantēšanu Malaizijā.

Vēlāk gan ministrs sociālajā tīklā “Twitter” sniedza skaidrojumu, ka viņa izteikums neesot bijis par homoseksuālu cilvēku eksistenci valstī, bet gan par uz LGBT kopienu orientētām tūrisma kampaņām Malaizijā.

Malaizijas LGBT kopienas tiesību aktīvisti šos ministra izteikumus nodēvējuši par dīvainiem un pilnībā no realitātes atrautiem, tomēr tie neesot pārsteigums.

“Atskaitot vien dažus politiķus, lielākajai daļai ir lielākā vai mazākā mērā diskriminējoša un izslēdzoša pozīcija pret LGBT kopienas cilvēkiem un jautājumiem,” homoseksuālu cilvēku tiesību aktīviste Tilaga Sulatireha.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu