Jaunās ID kartes ar ilgāku derīguma termiņu sāks izsniegt tikai rudenī (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ID karte
ID karte Foto: Ekrānšāviņš no video

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) šogad sāks izdot jauna parauga personu identifikācijas jeb ID kartes, kurām atšķirībā no esošajām būs garāks derīguma termiņš. Lai gan vairākos plašsaziņas līdzekļos iepriekš izskanējušas ziņas, ka jauno dokumentu varēs saņemt jau aprīļa beigās vai maijā, PMLP to noliedz un uzsver, ka agrāk par šā gada rudeni tas nebūs iespējams, ziņo TV Kurzeme.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) rīcībā pašlaik ir vairāki desmiti tūkstošu līdzšinējo dokumentu un iznīcināt tos būtu ekonomiski neizdevīgi. Jaunās kartes no pašreizējām atšķiras ar trīs lietām – to derīguma termiņš būs 10 gadi, tātad pielīdzināms pases derīguma termiņam, kartēm būs jauns dizains un pamanāmā iezīme jaunajās ID kartēs būs krāsaina personas fotogrāfija un arī kartes elektroniskā daļa būs ievērojami uzlabota ar lielāku veiktspēju.

Pašlaik  Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) noliktavās vēl ir pietiekami lieli vecā parauga ID karšu krājumi, kas pietiks līdz pat rudenim.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu