Nav ziņu par lidmašīnas avārijā Etiopijā cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Ārlietu ministrijas (ĀM) rīcībā nav informācijas par lidmašīnas avārijā Etiopijā cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem, norādīja ministrija preses sekretārs Jānis Beķeris.

Viņš norādīja, ka arī aviokompānijas krīzes dienestam neesot ziņu, par to, ka lidmašīnā būtu bijis kāds Latvijas valstspiederīgais.

Kā ziņots, Etiopijā svētdien avarējusi aviokompānijas "Ethiopian Airlines" lidmašīna "Boeing 737-8 MAX" ar 157 cilvēkiem, kas visi gājuši bojā, paziņojusi aviokompānija.

Lidmašīna nogāzās sešas minūtes pēc pacelšanās gaisā no lidostas Etiopijas galvaspilsētā Adisabebā. Tā avarēja aptuveni 60 kilometrus uz dienvidaustrumiem no galvaspilsētas.

Lidmašīnā atradās 149 pasažieri un astoņi apkalpes locekļi, un tā bija ceļā uz Kenijas galvaspilsētu Nairobi.

Etiopijas valstij piederošā raidorganizācija EBC ziņo, ka lidmašīnā atradās 33 valstu pilsoņi.

"Ethiopian Airlines" preses pārstāvis sacīja, ka bojāgājušo vidū ir 32 Kenijas pilsoņi un 17 etiopieši.

Avārijas cēloņi pagaidām nav zināmi.

Ziņu aģentūras AFP žurnālists no notikuma vietas vēstīja, ka vietā, kur nogāzusies lidmašīna, izveidojusies milzīga bedre, un visapkārt mētājas lidmašīnas atlūzas. Glābšanas dienestu darbinieki savāc bojāgājušo cilvēku mirstīgās atliekas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu