Dzimis laimes krekliņā: grieķis nokavē liktenīgo "Ethiopian Airlines" reisu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix, Facebook

Grieķijas pilsonis Antonioss Mavropuloss svētdien par divām minūtēm nokavēja iekāpšanu reisā no Etiopijas pilsētas Adisabebas uz Kenijas galvaspilsētu Nairobi. Sākotnējās dusmas nomainīja milzīgs atvieglojums, kad grieķis saprata, ka par mata tiesu paglābies no nāves. Aviokompānijas "Ethiopian Airlines" lidmašīna avarēja neilgi pēc pacelšanās. Izdzīvojušo nebija.

Mavropuloss svētdienas vakarā intervijā Grieķijas telekanālam "Alpha" sacīja, ka esot pie izlidošanas gaiteņa ieradies vien brīdi pēc tam, kad bija beigusies pasažieru iekāpšana.

"Es biju ļoti dusmīgs, ka viņi mani neielaida," atceras Mavropuloss. Tomēr šis lēmums izglāba vīrieša dzīvību.

Mavropuloss stāsta, ka nebija paspējis nodot bagāžu, tādēļ aviokompānijas darbinieki atteicās viņu gaidīt. 

Pēc traģiskās aviokatastrofas policija pratināja Mavropulosu, jo viņš bija vienīgais pasažieris, kurš nopirka biļeti, bet lidmašīnā tā arī neiekāpa. 

"Nav nekādas loģiskas saistības starp mani un avāriju, jo bagāža atradās pie manis," intervijā teica Mavropuloss. "Tāpēc mani neturpināja pratināt."

Lidmašīnā atradās 32 valstu pilsoņi, arī ANO darbinieki, paziņojusi aviokompānija.

"Ethiopian Airlines" sniegtā informācija liecina, ka gājuši bojā 32 Kenijas pilsoņi, 18 Kanādas pilsoņi un deviņi Etiopijas pilsoņi. Upuru vidū ir arī astoņi Itālijas pilsoņi un tikpat daudz Ķīnas un ASV pilsoņu.

Gājuši bojā arī septiņi Lielbritānijas un septiņi Francijas pilsoņi, seši Ēģiptes pilsoņi, pieci Nīderlandes pilsoņi un četri Indijas pilsoņi.

Lidmašīna nogāzās sešas minūtes pēc pacelšanās gaisā no lidostas Etiopijas galvaspilsētā Adisabebā. Tā avarēja aptuveni 60 kilometrus uz dienvidaustrumiem no galvaspilsētas.

Avarēja jaunā "Boeing 737 MAX 8" modeļa lidmašīna. Tāda paša modeļa lidaparāts pērnā gada oktobrī bija iesaistīts traģiskā aviokatastrofā Indonēzijā, jau toreiz raisot bažas par tā automātiskās kontroles sistēmas drošību. 

Reaģējot uz notikušo, "Ethiopian Airlines" uz laiku pārtraukusi izmantot visas tās rīcībā esošās "Boeing 737 MAX 8" lidmašīnas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu