Izbeigta administratīvā lieta pret Šiškinu par svastikai līdzīga simbola izmantošanu karogā (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa izbeigusi administratīvo lietvedību pret nacionālradikālās biedrības "Gustava Celmiņa centrs" vadītāju un "pērkoņkrustiešu" ideoloģijas popularizētāju Igoru Šiškinu, kurš pērn 18.novembrī pie Brīvības pieminekļa atradās ar karogu, uz kura bija attēlots svastikai līdzīgs simbols.

Šiškinam bija noformēts administratīvais pārkāpums par sapulču, gājienu un piketu, kā arī publisko izklaides un svētku pasākumu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu, par ko draudēja brīdinājums vai naudas sods līdz 350 eiro.

Tomēr tiesa izbeidza lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā par Šiškina saukšanu pie administratīvās atbildības. Tiesa šādu lēmumu pieņēma, pamatojoties uz likuma normu, kas paredz, ka iesāktā lietvedība jāizbeidz, ja nav bijis notikuma vai tajā nav administratīvā pārkāpuma sastāva.

Tāpat tiesa izbeidza administratīvo lietvedību lietā par Gunāra Dzenīša saukšanu pie administratīvās atbildības. Arī viņš pērn 18.novembrī pie Brīvības pieminekļa atradās ar karogu, uz kura bija attēlots svastikai līdzīgs simbols.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu