"Meduza" galvenā redaktora amatā atgriezies par uzmākšanos apsūdzētais Kolpakovs (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Šampanietis. Ilustratīvs attēls.
Šampanietis. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Rīgā bāzētā krievu tīmekļa medija "Meduza" galvenā redaktora amatā pirmdien atgriezies Ivans Kolpakovs, kurš novembrī no šī amata atkāpās pēc apsūdzībām par seksuālu uzmākšanos.

"Es esmu pieņēmusi lēmumu atjaunot Kolpakovu galvenā redaktora amatā," paziņojusi "Meduza" ģenerāldirektore Gaļina Timčenko.

"Es nezinu nevienu citu profesionāli, kas spētu labāk tikt galā ar jaunajiem uzdevumiem un problēmām," norādījusi Timčenko.

Kolpakovs tika apsūdzēts par seksuālu uzmākšanos kolēģa sievai.

Pagājušā gada oktobrī izdevuma dzimšanas dienas svinību laikā Kolpakovs, būdams alkohola reibumā, pieskāries kolēģa laulātās draudzenes sēžamvietai.

"Šajā ballītē tu esi vienīgā, kuru es varu "harasēt", un man par to nekas nebūs," sacījis Kolpakovs un aizgājis.

Par notikušo izdevuma redakcijai pastāstījis jaunietes dzīvesbiedrs. Kolpakovs atzinis, ka šāds incidents varēja būt noticis un viņiem atvainojies.

Kolpakovs tika uz divām nedēļām atstādināts no amata, bet pēc tam direktoru padome nolēma atjaunot viņu amatā. Šis direktoru padomes lēmums izpelnījās kritiku, un Kolpakovs pēc tam paziņoja par atkāpšanos. Taču viņš noliedzis apsūdzības par seksuālu uzmākšanos.

Timčenko sacīja, ka visi "Meduza" nodaļu vadītāji un jaunās direktoru padomes locekļi atbalsta Kolpakova atgriešanos galvenā redaktora amatā.

"Es esmu droša, ka mēs spēsim izvairīties no šādu incidentu atkārtošanās. Mēs varbūt mācāmies lēnām, kā varētu gribēt, bet mēs varam mācīties no mūsu kļūdām," norādīja Timčenko.

Kolpakovs ir viens no "Meduza" dibinātājiem un bija galvenais redaktors kopš 2016.gada.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu