Kā iztīrīt sāls traipus no auto paklājiņa

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Balto nosēdumu iztīrīšanai no auduma paklājiņiem nepieciešama sevišķi iedarbīga autoķīmija.

Ja auduma paklājiņus pirms ziemas neaizstāj ar praktiskākām gumijas "vanniņām", pavasarī tie būs piesūkušies ar pretslīdes reaģentu paliekām, ko ienesam salonā ar apaviem. Lai iztīrītu šādus traipus, nepieciešama iedarbīga formula, kas izceļ netīrumus no šķiedrām. Aizvadītājā vasarā Turtle Wax oficiālais izplatītājs Getz Nordic iepazīstināja ar Power Out sērijas auduma Upholstery virsmu tīrītāju, kas satur OXY aktīvo skābekli, tāpēc sevišķi efektīvi iztīra pārtikas traipus, kas parasti ir visgrūtāk iztīrāmie un rada visnepatīkamākos aromātus salonā. Pēc garās ziemās Power Out atbrīvos auduma paklājiņus no sāls nosēdumiem un mitruma traipiem. Par Power Out putu spēcīgo iedarbību liecina tā piemērotība smagās tehnikas kabīņu, autobusu sēdekļu un laivu mīkstā apšuvuma tīrīšanai. Ja traipi stipri ieēdušies, Turtle Wax rekomendē Power Out Carpet & Mats putas. To iedarbība ir līdzīga Upholstery putām, taču sastāvs ir spēcīgāks un ar augstākām netīrumu "izcelšanas" spējām. Abi līdzekļi pieejami 400 l aerosolā ar praktisku birstīti korķī.

Foto: Publicitātes foto

Vēdināšana pie pirmās iespējas

Pat ja izdevies veiksmīgi tikt galā ar traipiem paklājiņos un tos izžāvēt ārpus automašīnas, pirmajās siltajās dienās ieteicams izvēdināt arī pašu salonu. Tas nepieciešams mitruma dēļ, jo ziemā, it īpaši, ja nav lietoti gumijas paklājiņi, automašīnas salona auduma virsmas piesūkušās ar mitrumu un var sākt pelēt. Sevišķi jutīgas salona daļas ir apšuvums zem paklājiņiem un zem bagāžnieka dubultgrīdas. Kā pirmā palīdzība tūlītēju nelielu traipu iztīrīšanai gan no paneļa, gan sēdekļiem var noderēt ArmorAll salvetes, kuras ieteicams vienmēr turēt pa rokai automašīnā. Salvetes ir teju vienīgais autokosmētikas produkts, izņemot gaisa atsvaidzinātājus, ko droši var izmantot gaitā, piemēram, aši notraukt putekļus no paneļa, stāvot sastrēgumā. Zīmolam ArmorAll ir vairāku veidu salvetes, kas paredzētas dažādu virsmu un, kas pat svarīgāk, dažādas pakāpes netīrumu tīrīšanai. Jāatgādina, ka Armor All krājumā ir arī salvetes virsbūves tīrīšanai bez ūdens Armor All Express Wash & Wax Wipes. Armor All salvešu struktūra paceļ un ieslēdz netīrumus salvetes porās, neļaujot tiem skrāpēt krāsu. Turpinot attīstīt virsbūves salvešu piedāvājumu, Armor All pērn sāka lielāka izmēra (25 x 38 cm) salvešu ražošanu. Ar divpadsmit salvešu iepakojumu iespējams bez ūdens notīrīt līdz pat četrām automašīnām.

Turtle Wax un Armor All oficiālais izplatītājs Latvijā ir SIA Getz Nordic.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu