Rinkēvičs: Krievija nav ieinteresēta konflikta atrisināšanā Austrumukrainā (49)

Iļja Kozins
, žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Krievijas Federācija ir principiāli neieinteresēta konflikta atrisināšanā Ukrainas austrumos, intervijā portālam TVNET pauda Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (“Jaunā Vienotība”).

Atbildot uz jautājumu par Minskas vienošanās efektivitāti konflikta risināšanā, ministrs atzīmēja, ka tas ir “labāk nekā atklāts konflikts, bet tas ir absolūti nepietiekami”.

Rinkēvičs norādīja, ka vēloties redzēt aktīvāku visu konflikta pušu iesaisti. Vienlaikus ministrs atzīmēja, ka nesaskata interesi no Krievijas puses risināt konfliktu Ukrainas austrumos.

“Vērojot šo procesu jau vairāk nekā četrus gadus, man rodas iespaids, ka Krievijas Federācija ir principiāli neieinteresēta atrisināt šo austrumu problēmu, jo tādā gadījumā, pirmkārt, Ukraina var koncentrēties pilnībā uz savu reformu procesu.

Otrkārt, tā var sākt daudz straujāku eirointegrācijas kursu, kas ir ļoti ilgs. Un, treškārt, tas ir zināms variants, kādā veidā kontrolēt daļu no [Ukrainas] teritorijas, tieši neuzņemoties atbildību,” pārdomās dalījās ārlietu ministrs.

Atbildot uz jautājumu, vai viņš nesaskata intereses trūkumu risināt šo konfliktu arī no Ukrainas puses, Rinkēvičs norādīja, ka vispirms Ukrainai ir jāatgūst pilna kontrole pār tās robežu ar Krieviju.

“Tikai tad, ja mēs redzēsim, ka šī kontrole ir nodota, mums būs leģitīmas tiesības prasīt pildīt visus pārējos punktus,” piebilda Rinkēvičs.

Pilnu interviju ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču portāla TVNET rubrikā "Ministri tuvplānā" lasiet jau piektdien!

Komentāri (49)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu