Pie Rīgas Svētā Jāņa baznīcas dala brošūras, aicinot pieminēt Latvijas brīvības cīnītājus (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Civilā apģērbā tērpušies jaunieši sestdienas priekšpusdienā Vecrīgā, pie Rīgas Svētā Jāņa baznīcas, cilvēkiem dalīja brošūras, uz kurām pausts aicinājums atcerēties un pieminēt Latvijas brīvības cīnītājus.

Brošūras pārsvarā tika dotas cilvēkiem, kuri apmeklēja baznīcā notiekošo dievkalpojumu leģionāru piemiņai.

Starp brošūru dalītājām bija arī kāda haki krāsas kostīmā ar Latvijas atpazīšanas zīmēm tērpta sieviete, kura paskaidroja, ka brošūras sakopējusi biedrība "Daugavas Vanagi Latvijā", bet viņa palīdzot tās izplatīt.

Melnbaltajās brošūrās iekļauts brīdinājums uzmanīties no "Latvijas vēstures viltojuma", par kuru esot atbildīgs eiroparlamentārietis Miroslavs Mitrofanovs (LKS). Brošūrās skaidrots, ka cilvēki 16.martā dažādās Latvijas vietās pulcējas, nevis lai cildinātu neofašisma ideoloģiju, bet gan lai pieminētu "Latvijas kritušo jaunatni (80 000), kas aizgāja bojā tikai tāpēc, ka totalitārā Padomju Savienība un nacistiskā Vācija noslēdza ļauno Staļina-Hitlera paktu kopā ar tā slepeniem papildu protokoliem".

Jau ziņots, ka ar ziedu nolikšanu un piemiņas pasākumiem Rīgā šodien tiks atzīmēta Leģionāru piemiņas diena.

Biedrība "Daugavas Vanagi Latvijā Limbažu nodaļa" tradicionāli gājienu rīkos no plkst.11 līdz 13. Gājiena maršruts ir Rīgas Sv.Jāņa baznīca-Kaļķu iela-Brīvības laukums, kur tas noslēgsies ar ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa. Plānots, ka pasākumā piedalīsies 100 cilvēki.

Tāpat biedrība "Nacionālo karavīru atbalstam" no plkst.7 līdz 13 rīko sapulci Brīvības laukumā. Tās mērķis ir atgādināt par 1944.gada 16.martā noritējušajām Latviešu leģiona kaujām un skaidrot Latvijas un Latviešu leģiona 2.Pasaules kara vēsturi garāmejošiem interesentiem. Plānots, ka šajā pasākumā piedalīsies 20 cilvēki.

Leģionāru piemiņas diena ir neoficiāla piemiņas diena, kad latviešu leģiona veterāni un citi cilvēki piemin valsts iedzīvotājus, kuri cīnījās Vācijas bruņotajos spēkos latviešu leģiona sastāvā. Daļa sabiedrības uzskata, ka šie cilvēki cerēja cīnīties par neatkarīgu Latviju, citi - ka viņi bija fašistu līdzskrējēji, bet vēl citi - ka kara laika apstākļu upuri, kuri pret savu gribu nonākuši frontē.

16.martā pasākumu laikā drošību uzrauga arī tiesībsargājošās iestādes.

Valsts drošības dienests vērš uzmanību, ka 16.martā, kā ik gadu, iespējamas dažādas provokatīvas aktivitātes, kuru mērķis ir piesaistīt Krievijas plašsaziņas līdzekļu uzmanību un diskreditēt Latvijas valsts tēlu.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu