"Rīgas kartes" uzraudzības procesā FKTK vērtē arī ietekmi uz reputāciju (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) uzņēmuma "Rīgas karte" e-naudas pakalpojumu uzraudzības procesā vērtē arī ietekmi uz reputāciju, aģentūrai LETA atzina FKTK vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Jansone.

Viņa norādīja, ka "Rīgas karte" ir reģistrēta e-naudas iestāde, kuras uzraudzību attiecībā uz e-naudas pakalpojumu sniegšanas procesu veic FKTK, taču uzraudzību par "Rīgas kartes" cita veida saimniecisko darbību, tostarp e-talona sistēmas uzturēšanas ekonomisko izvērtējumu un citiem jautājumiem, kas nav saistīti ar e-naudas pakalpojumiem, FKTK neveic.

"Viena no e-naudas iestāžu uzraudzības funkcijām ir pārliecināties, ka iestāde pilda normatīvu prasības attiecībā uz klientu naudas līdzekļu aizsardzību - "Rīgas karte" nodrošina minētās prasības izpildi. Vienlaikus FKTK reaģē arī uz šobrīd publiski pieejamo informāciju, kas saistīta ar "Rīgas kartes" reputāciju, uzņēmuma darbību kopumā un novērtē tās ietekmi uz "Rīgas karte" e-naudas pakalpojumu sniegšanu, veicot arī atbilstošus uzraudzības pasākumus," pauda Jansone

Tāpat viņa uzsvēra, ka FKTK publiski neatklāj individuāliem tirgus dalībniekiem piemērotos uzraudzības pasākumus.

"Reģistrēto e-naudas iestāžu uzraudzības pasākumi tiek noteikti individuāli, ņemot vērā gan e-naudas pakalpojumus, ko konkrētā iestāde piedāvā, gan to apmērus, kā arī citus apstākļus. Un šādi uzraudzības pasākumi var ietvert gan informācijas pieprasījumus, kā arī gan neklātienes, gan klātienes pārbaužu veikšanu," skaidroja Jansone.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu par "Rīgas kartes" amatpersonas izdarītiem, iespējams, noziedzīgiem nodarījumiem, proti, kukuļdošanu un starpniecību kukuļošanā.

Saistībā ar šo lietu tika aizturēts "Rīgas kartes" valdes loceklis, uzņēmējs un kordiriģents Aleksandrs Brandavs. Vēlāk KNAB viņam piemēroja drošības līdzekli - 200 000 eiro lielu drošības naudu, kā arī aizliegumu tuvoties noteiktām personām un aizliegumu izbraukt no valsts. Pēc aizturēšanas Brandavs atkāpās no "Rīgas karte" valdes locekļa amata. Tāpat Brandavs līdz 7.martam ieņēma pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" Elektronisko norēķinu projektu daļas vadītāja amatu, tomēr saistībā ar KNAB darbībām uzņēmuma valde viņu atstādināja.

Brandavs ir partijas "Gods kalpot Rīgai" biedrs, kā arī patiesā labuma guvējs pilnsabiedrībā "Rīgas mikroautobusu satiksme".

"Rīgas kartes" kapitālā 51% pieder "Rīgas satiksmei", bet 49% - Francijas uzņēmumam "Conduent Business Solutions"

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu