Latvijas rapsim konkurence? ASV pašiņu mednieki ieņem magoņu laukus (4)

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Katru pavasari Latviju pāršalc sociālo tīklu bums - teju ikviens steidzas pozēt fotogrāfijām krāšņi ziedošos rapšu laukos. Šogad ASV Kalifornijas štata krāsainos magoņu laukus piemeklējis līdzīgs liktenis, bet vietējie iedzīvotāji par to nebūt nav sajūsmā, ziņo "The Guardian".

Nedēļas nogalē nelielajā Leikelsinoras ciemā Kalifornijas dienvidos sabrauca vismaz 50 000 cilvēku. Mērķis bija viens: nofotografēties krāšņajos magoņu laukos.

Foto: EPA/Scanpix

Bilžu mednieki sāka ar krāsainajām fotogrāfijām dalīties sociālajos tīklos, izmantojot mirkļbirku #superbloom jeb "superziedonis".

Tomēr lielajam cilvēku pieplūdumam bija nepatīkamas sekas - samīdīti ziedi un milzu sastrēgumi, kuros nācās pavadīt pat vairākas stundas. Apmeklētājiem nepatīkamus pārsteigumus sagādāja klaburčūskas, kas ap šo laiku atmostas no ziemas miega. Vismaz viens ciema apmeklētājs tika sakosts.

Neērtības bija tik lielas, ka svētdien apmeklētājiem tika slēgta viena no populārākajām "pašiņu" vietām - Vokera kanjons.

Foto: EPA/Scanpix

Vietējie lika visiem pretī paši savu mirkļbirku #poppynightmare jeb "magoņu murgs".

"Šī nedēļas nogale Leikelsinorā ir neizturama," sociālajos tīklos rakstīja pašvaldība, izmantojot #poppynightmare. "Mēs zinām, ka tā bijusi nepatīkama un sagādājusi liekas grūtības visam mūsu ciemam."

Foto: EPA/Scanpix

Vaina par notikušo galvenokārt novelta uz sociālajiem tīkliem, kuros strauji izplatījās attēli plaukstošo magoņu laukos.

Leikelsinoras mērs Stīvs Manoss nedēļas nogalē izrādīja savu neapmierinātību, sociālajos tīklos publicējot fotogrāfijas ar sastrēgumiem un ielu malās nelikumīgi novietotajiem auto.

"Pēdējais superziedonis bija pirms diviem gadiem, bet toreiz nekā tāda nebija," saka vietējā iedzīvotāja Kērstina Barouza. "Šis ziedonis ir daudz lielāks un piesaistījis tik lielu mediju uzmanību, ka apkārtne tikusi izpostīta."

Barouza stāsta, ka svētdien devusies uz darba pasākumu. Parastā 45 minūšu brauciena vietā viņa galamērķī nokļuvusi pēc pusotras stundas.

Pirmdien Vokera kanjons no jauna tika atvērts apmeklētājiem, taču pašvaldība centās kontrolēt cilvēku plūsmu.

Dabas atmošanās pavasarī mēdz sagādāt grūtības maziem ciemiem, kad uz tiem sāk plūst lielas atpūtnieku straumes. 2017.gadā Kalifornijas ciemā Boregospringsā iestājās tā dēvētais "puķugedons" - pēc lietus saplaukušie ziedi atveda uz turieni tik daudz cilvēku, ka Boregospringsā aptrūkās pārtikas un benzīna, bet pie sabiedriskajām tualetēm veidojās garas rindas.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu