Reinbahs ieradies darbā Rīgas domes Satiksmes departamentā (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs piedalās preses konferencē Rīgas 1. slimnīcā, kurā informē par 2016. gadā Rīgā plānotajiem investīciju projektiem.
Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs piedalās preses konferencē Rīgas 1. slimnīcā, kurā informē par 2016. gadā Rīgā plānotajiem investīciju projektiem. Foto: Ieva Čīka/LETA

Bijušais Rīgas domes Satiksmes departamenta vadītājs Vitālijs Reinbahs šodien ieradies darbā un sācis pildīt Pasažieru pārvadājumu pārvaldes Kontroles dienesta vecākā kontroliera pienākumus, apstiprināja departamenta pārstāve Ahuna-Ozola.

Reinbaha pienākumos ietilpst kontrolēt pasažieru un kravas pārvadājumus Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā, kontrolēt taksometru un velorikšu pārvadājumus atbilstoši normatīvajiem aktiem, kā arī vadīt dažādas kontroles darba grupas.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) Reinbahu darbā atjaunoja 18.martā. Pēc Ušakova paustā, atbilstoši Darba likumā noteiktajām darba devēja tiesībām, Reinbahs ir norīkots uz diviem mēnešiem citā amatā departamenta iekšienē. Viņš piebilda, ka tiesa savā lēmumā neesot vērtējusi Reinbaha atstādināšanas apstākļus, kā arī neesot lietu izskatījusi pēc būtības.

Ušakovs uzsvēra, ka par departamenta tālāko darba organizāciju tiks lemts tuvākajā laikā, ievērojot tiesas lēmumu, Darba likuma prasības un vienlaicīgi rūpējoties par departamenta darbu kopumā, ņemot vērā visus pienākumus, kas saistīti ar jauno ielu remontdarbu sezonas sākumu.

"Es uzskatu, ka tas ir mēģinājums mani morāli salauzt, parādīt, kur ir mana vieta," Ušakova rīcību telekanālā LNT komentēja Reinbahs, paužot, ka ir gatavs turpināt "cīņu" ar domi, lai arī citiem parādītu, ka par savām tiesībām ir jācīnās neatkarīgi no tā, kādu amatu ieņem pāridarītāji.

Tāpat ziņots, ka ar Augstākās tiesas (AT) lēmumu 12.martā tika izbeigta tiesvedība saistībā ar Ušakova lēmumu par Reinbaha atlaišanu no Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora amata, aģentūrai LETA norādīja AT Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece.

No departamenta direktora amata Reinbahs tika atstādināts 2016.gadā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu