Vējonis: Sabiedrībai ir tiesības prasīt no tiesnešiem augstu uzvedības standartu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis
Valsts prezidents Raimonds Vējonis Foto: Edijs Pālens/LETA

Sabiedrībai ir tiesības prasīt no tiesnešiem augstu uzvedības standartu, un valstij tas jānodrošina, pirmdien, tiekoties ar tieslietu ministru Jāni Bordānu (JKP), sacīja valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejā, šodien Vējonis Rīgas pilī tikās ar tieslietu ministru, lai uzklausītu ministra redzējumu par nozarē veicamajiem darbiem un prioritātēm. Tikšanās laikā Valsts prezidents uzsvēra, ka sabiedrība sagaida, ka tiks turpināts darbs, lai uzlabotu situāciju tiesiskuma jomā, īpaši veicinot pēc iespējas ātrāku lietu izskatīšanu un samazinot pieņemto tiesas spriedumu mainību.

Abas amatpersonas bijušas vienisprātis, ka tiesiskās vides pilnveidošana ir būtisks priekšnosacījums, lai Latvijā veidotos droša uzņēmējdarbības vide, kas sekmētu investīcijas.

Valsts prezidents tikšanās laikā norādīja, ka būtiski stiprināt tieslietu sistēmas spēju un vēlmi cīnīties ar negodprātīgiem tiesnešiem, kā arī uzlabot disciplināratbildības un profesionālās darbības novērtēšanas procedūras tiesnešiem.

Kā informēja tieslietu ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs, tikšanās laikā ministrs iepazīstināja ar galvenajām prioritātēm tieslietu nozarē - tiesiska un investīcijām draudzīga uzņēmējdarbības vide, uz taisnīgu rezultātu orientēta tiesu sistēma un tiesas, prokuratūras un advokatūras atbildības stiprināšana.

Pēc Vitenburga paustā, runājot par tieslietu prioritātēm ilgtermiņā, ministrs uzsvēris, ka efektīva tieslietu sistēma ir priekšnoteikums tautsaimniecības izaugsmei.

Jau ziņots, ka Vējonis plānojis tikties ar visiem Krišjāņa Kariņa (JV) vadītās valdības ministriem, lai uzklausītu ministru redzējumu par viņu pārraugāmajās nozarēs veicamajiem darbiem un prioritātēm 2019.gadā un turpmākajos gados. Līdz šim prezidents jau ticies ar finanšu, ekonomikas, zemkopības, iekšlietu, satiksmes, veselības un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu