Krievijā pirmais sodītais par nepilngadīgā iesaistīšanu mītiņā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kaļiņingradas tiesa pasludinājusi Krievijā pirmo spriedumu lietā par nepilngadīgu personu iesaistīšanu nesankcionētā mītiņā. Šajā lietā par vainīgu atzīts Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļņija reģionālā štāba brīvprātīgais Ivans Luzins – viņam noteikts naudas sods 30 000 rubļu (412,3 eiro) apmērā, vēsta Krievijas tīmekļa vietne “OVD-Info”.

Tiesa piekritusi Kaļiņingradas policijas atzinumam, ka Luzins 7.februārī organizējis nesaskaņotu piketu, kurā piedalījušās divas nepilngadīgas meitenes.

Abas jaunietes arī ir Navaļnija Kaļiniņgradas štāba aktīvistes.

18 gadus vecais Luzins tiesā norādīja, ka viņš rīkojis viena cilvēka piketu, bet abas jaunietes viņam tikai palīdzēja un fotografēja protesta pasākuma norisi.

Izmaiņas Krievijas likumos, kas nosaka administratīvo atbildību par nepilngadīgo iesaistīšanu nesankcionētos mītiņos, Krievijas Valsts dome apstiprināja pagājušā gada decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu