Sociālā kampaņā "Droša spēle" iedzīvotājus izglītos par azartspēļu atbildīgu spēlēšanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Spēļu zāle. Ilpustratīvs attēls
Spēļu zāle. Ilpustratīvs attēls Foto: AP/Scanpix

Latvijas Spēļu biznesa asociācija kampaņā "Droša spēle" izglītos sabiedrību par azartspēļu atbildīgu spēlēšanu un sekām, kādas var radīt azartspēļu pārmērīga lietošana, informēja Latvijas Spēļu biznesa asociācijā.

Latvijas Spēļu biznesa asociācijas padomnieks Arnis Vērzemnieks sacīja, ka ar kampaņu "Droša spēle" asociācija vēlas izglītot cilvēkus par atbildīgas spēles pamatnosacījumiem un vērst uzmanību uz robežu, kad dalība azartspēlēs var kļūt par atkarību.

Viņš atzīmēja, ka arvien populārākas iedzīvotāju vidū kļūst spēles internetā, kur vismaz 40% no piedāvājuma ir nelegāls. Šādu piedāvājumu veido ārvalstu operatori, kas neievēro drošas spēles pamatprincipus, kā arī šiem uzņēmumiem nav licences, lai darbotos Latvijā, līdz ar to valsts par šo komercdarbību nesaņem arī nodokļus. Savukārt cilvēkiem, nonākot problēmsituācijās ar šo spēļu operatoriem, attiecīgi nav iespējams pilnvērtīgi aizstāvēt savas tiesības.

Vērzemnieks norādīja, ka kampaņas mājaslapā "Drosaspele.lv" ikviens var noskaidrot savu spēlētāja tipu, izpildot azarta testu, savukārt, lai iemācītos pareizi izprast atkarības risku un apzinātos bīstamo robežu, kampaņas mājaslapā iespējams arī iepazīties ar dažādiem ieteikumiem, kas veidoti sadarbībā ar Rīgas Stradiņu universitātes Psiholoģijas laboratoriju. Apkopotā informācija var būt noderīga, lai pasargātu ne tikai sevi, bet arī savus tuviniekus.

Latvijas Spēļu biznesa asociācija pārstāv spēļu biznesa nozarē strādājošo uzņēmumu intereses valsts un publiskajā sektorā un tās mērķis ir veicināt Latvijas spēļu biznesa kopējo attīstību un atbildīgu azartspēļu patēriņu. Patlaban asociācijā ir 10 biedri, kas ir vadošie uzņēmumi Latvijas spēļu biznesā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu