Kremlis: Putina tikšanās ar Igaunijas prezidenti pagaidām netiek plānota, bet vēl ir laiks (2)

LETA/INTERFAX.RU
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida.
Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida. Foto: Paula Čurkste/LETA

Krievijas prezidenta Vladimira Putina grafikā pagaidām nav paredzēta tikšanās ar Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidu, kura nākammēnes plāno apmeklēt Maskavu, taču vēl ir laiks, piektdien paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

“Pagaidām nav nekādu iniciatīvu no mūsu igauņu partneriem, tāpēc pagaidām [Putinam] nekādas tikšanās nav plānotas, bet paskatīsimies, laiks vēl ir,” sacīja Peskovs žurnālistiem Maskavā.

Jau ziņots, ka Kaljulaida 18.aprīlī uzturēsies darba vizītē Maskavā, kuras laikā atklās renovēto Igaunijas vēstniecības ēku.

Par gaidāmo Igaunijas prezidentes darba vizīti ir informēta Krievijas Ārlietu ministrija, taču šobrīd nav nekādu vienošanos par to, ka vizītes laikā varētu notikt divpusējās tikšanās, norādījis Igaunijas prezidentes ārlietu padomnieks Lauri Kūzings.

Igaunijas prezidents pēdējo reizi apmeklēja Krieviju 2011.gadā, kad Krievijā ieradās toreizējais valsts galva Tomass Hendriks Ilvess. Viņš Sanktpēterburgā piedalījās restaurētās igauņu luterāņu Sv.Jāņa baznīcas atkārtotā iesvētīšanā.

Igaunijas vēstniecība atradusies vēsturiskā ēkā Maskavas centrā jau kopš tās atklāšanas pagājušā gadsimta 20.gados, un kopš 2016.gada ēka tika renovēta.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu