Saki “nē!” sliktai elpai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Noteikti visiem ir bijušas situācijas, kad pašam nācies apjaust, ka elpa nav diez ko patīkama. Visnepatīkamāk, ja tas notiek sarunas laikā, kad neko vairs nav iespējams darīt. Turklāt, ņemot vērā saistību starp nepatīkamu elpu un slimībām, ir nepieciešams izprast problēmas cēloni, kāpēc tā elpa it tik nepatīkama. Kādi ir galvenie nepatīkamas elpas iemesli un kā cīnīties pret nepatīkamu elpo, konsultē Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūta zobārste Darja Ķīse.

Kas izraisa nepatīkamu elpu?

Elpu var ietekmēt dzīvesveids, piemēram, uzturs, alkohols un smēķēšana. Nozīme var būt arī vispārējām organisma saslimšanām – gremošanas sistēmas saslimšanām, diabētam, deguna blakusdobuma infekcijām vai alerģijām. Tomēr 80% nepatīkamas elpas izraisa pats mutes dobums.

Ļoti izplatīts cēlonis ir baktērijas, kas atrodas uz mēles virsmas, kā arī uz zobiem un starpzobu telpā. Tāpēc tādi ātri risinājumi kā košļājamā gumija vai elpu atsvaidzinošas konfektes palīdz tikai īslaicīgi novērst nepatīkamu elpu, jo, lai novērstu nepatīkamu elpu, baktērijas ir jālikvidē. Rūpes par mutes dobuma higiēnu ir lielisks pirmais solis, lai cīnītos pret nepatīkamu elpu.

Ar zobiem vien nepietiek

Nepietiek tikai ar zobu tīrīšanu, diegošanu vai starpzobu tīrīšanu ar AirFloss, ir jādara kas vairāk. Katru dienu tīrot mēli, Jūs varat novērst nepatīkamu elpu, jo tā tiek iznīcinātas un likvidētas smaku radošās baktērijas. Lai padarītu savu elpu ilgāk svaigāku, pēc zobu tīrīšanas mēli var tīrīt ar parastu zobu birsti, kurai ir otrā pusē tam paredzēta īpaša virsma, taču pēc šīs darbības zobu birstes uzgalis noteikti ir rūpīgi jāizskalo. Ir arī mēles tīrītāji, kuri ir nopērkami atsevišķi. Tomēr Philips ir radījis speciālo mēles tīrīšanas birsti, kuru iespējams lietot ar jebkuru Philips Sonicare zobu birsti, to uzliekot zobu birstes uzgaļa vietā. Birste Philips TongueCare+ ir uzspraužama uz jebkuras Philips Sonicare zobu birstes roktura. Tās 240 mikro sari attīra mēli no baktērijām un ēdiena paliekām, lai Jūs iegūtu atsvaidzinošu tīrību.

Izmantojot kopā ar antibakteriālu mēles līdzekli, Jūs pamanīsiet, ka mēles virsma izskatās un šķiet tīrāka. Likvidējot baktērijas, Jūsu elpa būs svaigāka visas dienas garumā.

Uzlabot ikdienas rutīnu

Vienkārši uzlabojot ikdienas mutes dobuma veselības uzturēšanas ieradumus, Jūs varat efektīvi novērst nepatīkamu elpu. Regulāri tīrot zobus, diegojot tos, tīrot mēli un veicot skalošanu ar alkoholu nesaturošu mutes skalošanas līdzekli, Jūs varat iznīcināt nepatīkamu elpu radošās baktērijas un izjust svaigumu ilgāku laiku.

Nepietiekama mēles tīrīšana varētu veicināt baktēriju augšanu un vairošanos, kas, savukārt, veicina nepatīkamas elpas rašanos, kariesa attīstību, kā arī smaganu un mutes dobuma gļotādas iekaisumu. Tāpēc ir svarīgi rūpēties par visa mutes dobuma higiēnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu