"Putina pavāra" uzņēmums vēršas tiesā pret Navaļņiju (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Kāds par Krievijas prezidenta Vladimira Putina "pavāru" dēvētā Krievijas biznesmeņa Jevgeņija Prigožina uzņēmums vērsies tiesā pret Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju un viņa vadīto Korupcijas apkarošanas fondu, ziņo Krievijas medijs "Meduza".

Ar Prigožinu saistītais uzņēmums "Moskovskij škoļņik", kas nodarbojas ar skolēnu ēdināšanu Maskavas skolās, tiesā vērsies gan pret Navaļiniju, gan viņa vadīto fondu, kā arī pret uzņēmuma bijušo darbinieci Natāliju Šilovu.

Par ko tieši "Moskovskij škoļņik" vērsies tiesā, šobrīd nav zināms.

Navaļnijs un viņa vadītais fonds iepriekš informēja sabiedrību, ka Prigožina uzņēmumu apkalpotajās Maskavas skolās un bērnudārzos pagājušā gada beigās fiksēti dizentērijas uzliesmojumi.

Savukārt šā gada februārī Korupcijas apkarošanas fonds publiskoja video ar Šilovu, kas ir viena ar dizentēriju saslimušā bērna māte.

Šajā video Šilova stāsta, ka viņa speciāli iestājusies darbā uzņēmumā "Moskovskij škoļņik", lai pati savām acīm pārliecinātos par to, kā notiek bērnu ēdināšana uzņēmuma apkalpotajās izglītības iestādēs.

Sieviete stāsta, ka pēc tam, kad konstatējusi virkni pārkāpumu un sākusi par tiem stāstīt saviem vadītājiem, viņa no darba uzņēmumā "Moskovskij škoļņik" atbrīvota.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu