Laikraksts: Saūda Arābija Hašogi bērniem maksā prāvas summas

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Nogalinātais saūdarābu žurnālists Džamals Hašogi
Nogalinātais saūdarābu žurnālists Džamals Hašogi Foto: AFP/SCANPIX

Noslepkavotā saūdarābu žurnālista Džamala Hašogi bērni no Saūda Arābijas varasiestādēm saņēmuši vairākus miljonus dolāru vērtas mājas, turklāt viņiem katru mēnesi tiek maksāti tūkstošiem dolāru, vēsta laikraksts "The Washington Post".

Maksājumi četriem bērniem - diviem dēliem un divām meitām - "ir daļa no Saūda Arābijas centieniem panākt ilgtermiņa izlīgumu ar Hašogi ģimenes locekļiem, lai nodrošinātu, ka viņi turpina izrādīt savaldību publiskajos izteikumos," norādīja laikraksts, kurā noslepkavotais žurnālists strādāja.

Hašogi bērniem piešķirtās mājas atrodas ostas pilsētā Džidā un ir četrus miljonus dolāru vērtas.

Salahs, kas ir vecākais no bērniem, plāno turpināt dzīvot Saūda Arābijā, bet pārējie, kas dzīvo ASV, mājas pārdos.

Noslepkavotā žurnālista bērni saņem arī vismaz 10 000 dolāru mēnesī, turklāt varētu saņemt arī lielākus maksājumus - katrs pat vairākus desmitus miljonu dolāru, norāda laikraksts.

ASV dzīvojušais laikraksta "The Washington Post" līdzstrādnieks Hašogi pagājušā gada 2.oktobrī tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, kur viņš bija ieradies, lai saņemtu laulībām ar Turcijas pilsoni Hatidži Džengizu nepieciešamos dokumentus.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, bet vēlāk apgalvoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību dūru cīņā, līdz visbeidzot atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu pastrādātā slepkavībā. Saūda Arābijas prokuratūra noliegusi, ka ar Hašogi slepkavību būtu saistīts kroņprincis Mohammeds bin Salmans.

ASV prezidents Donalds Tramps ir izteicies, ka viņam esot vienalga, vai kroņprincis Mohammeds ir atbildīgs par slepkavību, jo Saūda Arābija pērk ieročus no ASV un ieņem stingru nostāju pret Irānu (ar pilnu paziņojuma tekstu var iepazīties šeit).

ANO īpašā ziņotāja Agnese Kalamāra, kas izmeklē Hašogi slepkavību, februārī apliecināja, ka slepkavību plānojušas un pastrādājušas Saūda Arābijas amatpersonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu