"Wess motors" pērn kāpinājis "Toyota" pārdošanu par 7,4%

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Toyota Corolla
Toyota Corolla Foto: Publicitātes foto

AS "Wess motors" "Toyota" autosalonos pērn pārdotas 1415 automašīnas, kas ir par 7,4% vairāk nekā gadu iepriekš, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Pērn "Toyota" bija pārdotākais automašīnu zīmols Baltijā, kopumā pārdodot 12 306 jaunas "Toyota" automašīnas, kas ir par 1896 vairāk, nekā 2017.gadā. Latvijā pērn kopumā pārdotas 2725 jaunas "Toyota" automašīnas, kāpinot tirgus daļu līdz 14,1% no kopējā tirgus apjoma un ierindojot "Toyota" zīmolu kā otro populārāko Latvijas auto pircēju vidū. Vairāk nekā puse jeb 1415 auto pārdoti "Wess motors" "Toyota" autosalonos, kāpinot pārdošanas apjomus par 7,44%. Arvien lielāks pieprasījums ir pēc hibrīdauto un 33% jeb 467 no jaunajām pārdotajām automašīnām bija hibrīdauto. Līdz ar "Toyota" globālās attīstības stratēģijas ieviešanu, kas paredz pāreju uz videi draudzīgāku automašīnu ražošanu, kļūst arvien populārāki gan Latvijā, gan Baltijā kopumā.

"Pērn daudz strādājām pie "Toyota" zīmola tirgus pozīciju nostiprināšanas, attīstot stabilu izaugsmes tempu gan privātpersonu, gan korporatīvo klientu segmentā. Vienlaikus esam gandarīti, ka pērn esam auguši straujāk nekā auto tirgus kopumā, kas liecina par to, ka iepriekšējo gadu darbs pie pilna cikla apkalpošanas servisa izveides tiek augstu novērtēts gan no esošiem, gan jaunajiem klientiem," pauda "Wess motors" izpilddirektors Aleksejs Radionovs.

Viņš norādīja, ka šis gads būs īpašs ar to, ka "Toyota" piedāvās vairākus jaunus auto modeļus un tie visi tiks piedāvāti arī ar hibrīda dzinēju, jo pieprasījums pēc hibrīdauto katru gadu pieaug.

Pērnais gads "Toyota" zīmolam bija veiksmīgs, veicinot pārdošanas apjomu pieaugumu un palielinot tirgus daļas gan Latvijā, gan Baltijas valstīs kopumā. Pērn populārākie "Toyota" automašīnu modeļi Latvijā bija "Toyota RAV4", "Toyota Auris" un "Toyota C-HR".

"Wess" dibināts 1992.gadā un tā pamatkapitāls ir 213 430 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2017.gadā bija 46,937 miljoni eiro un peļņa - 1,707 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu