Resursu trūkums medicīnas iestādēs – kurš ārstēs? (15)

Mārtiņš Daugulis/TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šoreiz pārraide "20 minūtes TVNET studijā" veltīta diskusijai par Re:Baltica pētījumu sēriju "Kurš ārstēs?", kur aplūkotas darbaspēka problēmas medicīnas nozarē. Pāris pēdējos gadus saistībā ar nepietiekamo medicīnas pakalpojumu pieejamību veselības politikas kūrētāji arvien biežāk taisnojās – naudas nu jau ir vairāk, bet ārstu nav. Bet cik daudz nav? Kurās profesijās nav? Kurā brīdī “trūkst” pārvēršas par “katastrofāli trūkst”? Un ko darīt?

Pētījumā atklātā aina ir dramatiskāka, nekā varēja domāt. Medmāsu pietrūkst jau tagad. Nākamā degošā problēma: reģioni bez ģimenes ārsta. Bet ir arī trešā: medicīnas personāls, kas vienlaikus jūtas gan kā ķīlnieki, gan vainīgie, ar savu vārdu un uzvārdu par problēmām izvairās runāt. Pilna pētījuma sērija pieejama šeit.

Lai papildinātu argumentu klāstu, TVNET studijā esam aicinājuši Ināru Pētersoni – Veselības aprūpes darba devēju asociācijas izpilddirektori, kas paplašina kopainu ar t.s. privātas medicīnas argumentiem; un Ievu Bikavu – Rīgas Stradiņa universitātes pētnieci, kuras ekspertīzē ietilpst Latvijas veselības sistēmas novērtējums salīdzinājumā ar citām pasaules valstīm.

TVNET skatītājus un lasītājus aicinām izteikt savu redzējumu par problēmas risinājumu komentāros, kas tiks ņemti vērā organizējot turpmākās diskusijas, kā arī adresēti politikas veidotājiem.

Foto no ieraksta:

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu