"Latvijas attīstībai" aicina likvidēt nodibinājumu "Riga.lv" (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
​Partijas "Latvijas attīstībai" Rīgas domes frakcijas vadītājs Viesturs Zeps
​Partijas "Latvijas attīstībai" Rīgas domes frakcijas vadītājs Viesturs Zeps Foto: Paula Čurkste/LETA

​Partijas "Latvijas attīstībai" (LA) Rīgas domes frakcijas vadītājs Viesturs Zeps nosūtījis vēstuli domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (S), aicinot nekavējoties sākt nodibinājuma "Riga.lv" likvidācijas procesu, aģentūru LETA informēja frakcijas pārstāve Ieva Graudiņa-Šutko.

Šogad "Riga.lv" no pašvaldības budžeta tika piešķirti 1,77 miljoni eiro, taču Zeps rosina tos novirzīt, piemēram, bērnudārzu rindu mazināšanai.

"Nodibinājums "Riga.lv" faktiski zaudējis savu sākotnējo dibināšanas mērķi. Var jau būt, ka sākotnējais nodoms bija labs, taču tā izpildījums ir pilnībā izgāzies. Laikrakstu vairs nedrukā, un arī pašvaldības mājas lapas šobrīd ir divas, vai dome var to atļauties?" spriež Zeps.

Deputāts norāda, ka kopš ievēlēšanas domē domē frakcija centusies iegūt informāciju par nodibinājumam piešķirtās dotācijas detalizētu izlietojumu - tajā nodarbinātajiem cilvēkiem un izmaksātajām autoratlīdzībām. Līdz šim deputātiem gan tas nav izdevies, jo vairāku gadu garumā notikusi sarakste ar domes institūcijām, kuras dažādi aizbildinājušās, kādēļ informācija nav sniedzama.

Zeps arī norāda, ka pēdējo gadu laikā pašvaldības dotācija, salīdzinot ar 2015.gadu, nodibinājuma darbībai pieaugusi pieckāršā apmērā. "Taču neskaidrība par tā izlietojumu un aizdomu ēna pār patiesajiem mērķiem rada šaubas, vai izpildīts likumā "Par pašvaldībām" noteiktais pašvaldības pienākums, ka pašvaldības līdzekļiem jābūt izlietotiem racionāli un lietderīgi," pauž frakcija.

Graudiņa-Šutko atgādina, ka arī bijušais frakcijas deputāts Mārtiņš Bondars (AP) pērn rosināja izveidot komisiju, kas izvērtētu Rīgas domes, nodibinājuma "Riga.lv", Rīgas Tūrisma attīstības biroja un kapitālsabiedrību, kurās Rīgas pašvaldībai pieder kapitāla daļas, sabiedrisko attiecību tēriņu lietderību. Tomēr šo iniciatīvu valdošā koalīcija noraidīja.

Lai gan nodibinājuma "Riga.lv" dibinātājs ir Rīgas pilsētas pašvaldība, nodibinājuma statūtos norādīts, ka lēmumu par likvidāciju pieņem valde, saņemot dibinātāju sapulces piekrišanu. Vienlaikus dibinātāju sapulces kompetencē esošus lēmumus pieņem Rīgas domes priekšsēdētājs vai viņa pilnvarota persona.

"Riga.lv" valdes locekļi ir Rīgas domes Finanšu departamenta darbinieks Andris Konošonoks un Ģirts Dripe. Līdz 2018.gada decembrim valdē strādāja arī bijusī Rīgas domes deputāte Regīna Ločmele-Luņova (S).

Nodibinājums dibināts 2013.gadā un tā mērķis ir Rīgas pilsētas pašvaldības laikraksta izdošana un interneta vietnes izveide un uzturēšana, nodrošinot un veicinot sabiedrības informētību par Rīgas pilsētas pašvaldības darbiem un pasākumiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu