Kaimiņš aicina Ķezberi publiski atvainoties par dzimumu diskriminējošiem izteikumiem (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

​Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš (KPV LV) aicina Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītāju Daci Ķezberi par dzimumu diskriminējošiem izteikumiem publiski atvainoties Evai Juhņēvičai, aģentūru LETA informēja partijā "KPV LV".

Kaimiņš Ķezberei vēloties atgādināt, ka ir 21. gadsimts. "Latvija ir eiropeiska un demokrātiska valsts, un NEPLP jau noteikti nav tā vieta, kur dzimuma dēļ diskriminēt kandidātu, kas sevi ir pierādījis, organizējot vienu no nozīmīgākajiem kultūras pasākumiem valstī - simtgades Dziesmu un deju svētkus. Tāpēc vienīgā Ķezberes "džentelmeņu" cienīga rīcība ir publiski atvainoties Juhņēvičai un sabiedrībai kopumā un mainīt attieksmi pret dzimumu līdztiesības jautājumiem," norāda Kaimiņš.

Kaimiņš arī rosinās izskatīt jautājumu par Ķezberes aizskarošajiem izteikumiem Cilvēktiesību komisijā.

Kā ziņots, pēc partiju apvienības "Jaunā Vienotība" tikšanās ar Ķezberi  politiskā spēka pārstāvis Andrejs Judins sociālo tīklu vietnē "Twitter" rakstīja, ka Ķezbere esot atzinusi, ka Dziesmusvētku organizatore Juhņēviča būtu spēcīga Latvijas Televīzijas (LTV) vadītāja, taču viņa par Juhņēviču nebalsoja, jo "viņa ir sieviete un tad viņa būtu augšā un divi vīrieši apakšā".

Jau vēstīts, ka NEPLP ir nolēmusi LTV valdes priekšsēdētāja amatā iecelt Gielu, savukārt LTV valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatam padome izvēlējās Juhņēviču. Abiem izraudzītajiem nav darba pieredzes mediju jomā.

Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) aicina NEPLP atcelt lēmumu par LTV valdes locekļu apstiprināšanu un izsludināt atkārtotu konkursu, aģentūru LETA informēja asociācijā. LŽA uzskata, ka NEPLP izraudzītie jaunie valdes locekļi pēc būtības neatbilst konkursa nosacījumiem un augstajām amata prasībām. "Izraudzītajam valdes priekšsēdētājam nav nekādas vērā ņemamas vadības pieredzes, bet par satura attīstību atbildīgajai valdes loceklei nav pieredzes mediju darbā, ko pati padome iepriekš atzina par noteikti nepieciešamu," pauda asociācijā.

JV lūgusi NEPLP pārskatīt konkursa rezultātus un tos atcelt, rīkojot jaunu konkursu. Līdzīgi Jaunā konservatīvā partija paziņojusi, ka prasīs anulēt LTV valdes konkursa rezultātus, kā arī aicinās izvērtēt NEPLP darbības likumību, izraugoties LTV valdes locekļus.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu