Ap 40 000 cilvēku Berlīnē protestē pret augstajām īres maksām (16)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Vācijas galvaspilsētā Berlīnē apmēram 40 000 cilvēku šodien bija pulcējušies protesta gājienā, lai pievērstu uzmanību strauji pieaugušajām īres cenām, kas atsevišķās Vācijas pilsētās pēdējo piecu gadu laikā ir palielinājušās pat uz pusi. Berlīnē šis kāpums veido 51% un tas ir viens no lielākajiem valstī.

Protesta gājiena dalībnieki Berlīnē šodien ap pusdienlaiku pulcējās Aleksandra laukumā, lai tālāk dotos pa Kārļa Marksa aleju līdz pat Treptova arēnai, kur šajā nedēļas nogalē norisinās nekustamā īpašuma tirgus. Augošās īres cenas ir īpaši smaga nasta studentiem, pensionāriem, vientuļajām mātēm un daudzbērnu ģimenēm.

Pasākuma organizatori Berlīnes akcijas dalībnieku skaitu lēš ap 40 000. Policija konkrētu skaitli nav nosaukusi, taču norādījusi, ka dalībnieku ir krietni vairāk par iepriekš pieteiktajiem 6000.

Mazākas demonstrācijas un protesti šodien norisinās arī Minhenē, Ķelnē, Leipcigā un Frankfurtē, kā arī citās Eiropas pilsētās, piemēram, Parīzē, Barselonā un Lisabonā.

Berlīnē protesta organizatori vāc parakstus petīcijai par referenduma organizēšanu par mājokļu kompāniju ekspropriēšanu. Petīcijas iniciatori pieprasa, lai kompānijas ar vairāk nekā 3000 mājokļu tiktu pārņemtas sabiedriskā labuma vārdā.

Berlīnei, kas ir arī viena no Vācijas federālajām zemēm, tad būtu pienākums šos mājokļus izpirkt.

Kā aplēsis Berlīnes Senāts, tas jau dziļos parādos esošajai federālajai zemei izmaksātu vairāk nekā 30 miljardus eiro.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu