Eiroparlamenta deputātu amata kandidātu pirmās televīzijas debates notiks Briselē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Trešdien, 10.aprīlī, Briselē notiks pirmās Eiropas Parlamenta vēlēšanu Latvijas kandidātu debates,  informē Latvijas Televīzijā (LTV).

Debates sadarbībā ar LTV notiks pēc Eiropas Latviešu apvienības, Latviešu biedrības Beļģijā un Eiropas Kustības Latvijā iniciatīvas.

Debatēs piedalīsies 14 partiju pārstāvji, un viņus iztaujās LTV žurnālisti Ilze Nagla un Jānis Geste. Debates 10.aprīlī plkst.21.20 būs iespējams vērot LTV1 ēterā un portālā "Replay.lv".

No 16 partijām, kas iesniegušas sarakstus dalībai Eiropas Parlamenta vēlēšanās, dalībai LTV debatēs piekritušas 14. Debates notiks divās daļās, un katrā no tām piedalīsies pa septiņām partijām. Partijas, kas izlozējušas sarakstu numurus no viens līdz septiņi, piedalīsies debašu pirmajā daļā, bet tās, kas izlozējušas numurus no astoņi līdz 16 - otrajā daļā.

Pirmajā daļā debatēs Andrejs Mamikins (LKS), Jānis Mencis (Latviešu nacionālisti), Edgars Smiltēns (LRA), Dana Reizniece-Ozola (ZZS), Roberts Spručs (KPV LV), Gunta Anča (Progresīvie), Andrejs Ņilovs (Jaunā saskaņa).

Otrajā daļā debatēs Andis Kudors (JKP), Ivars Ījabs (AP), Ausma Cimdiņa (Saskaņa), Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), Einārs Graudiņš (Rīcības partija), Normunds Grostiņš (Centra partija) un Sandra Kalniete (JV).

Tāpat, tuvojoties vēlēšanām, LTV Ziņu dienests kopā ar portālu "lsm.lv" piedāvās daudzveidīgu saturu par Eiroparlamenta vēlēšanām. Saeimas vēlēšanu laikā īstenotais "Partiju šķirotavas" projekts turpināsies arī pirms Eiroparlamenta vēlēšanām. 8.maijā plkst.21.20 LTV1 būs vērojama diskusija par Eiroparlamenta darbu, 15.maijā un 22.maijā Inas Strazdiņas un Jāņa Gestes vadībā LTV1 tiešraidē būs vērojamas deputāta amata kandidātu debates, kurās piedalīsies sarakstu līderi.

Raidījumā "Rīta Panorāma" no 8.maija līdz 17.maijam notiks kandidātu dueļi. Vēlēšanu dienā - 25. maijā - būs vērojami vairāki ziņu speciālizlaidumi, kā arī īpašā vēlēšanu vakara programma. Naktī no 26.maija uz 27.maiju, kad visa Eiropa uzzinās vēlēšanu rezultātus, tie tiešraidē tiks paziņoti arī LTV1 ēterā, savukārt 27.maijā vēlēšanu rezultātus plašāk analizēs gan raidījums "Rīta Panorāma", bet pēc Dienas ziņām būs vērojamā pēcvēlēšanu diskusija kopā ar Inu Strazdiņu un Jāni Gesti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu