NEPLP ieskatā LTV valdes konkursa norise ir bijusi likumīga (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētāja Dace Ķezbere
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētāja Dace Ķezbere Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) uzskata, ka tās rīkotā konkursa uz Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļu amatiem norise ir bijusi likumīga, informēja NEPLP.

NEPLP informēja, ka tā šodienas sēdē plkst.10 tikās ar ieceltajiem LTV valdes locekļiem Eināru Gielu un Evu Juhņēviču un pārrunāja aktuālo situāciju. Plkst.14 pretendenti informēja par atteikšanos no konkursa kārtībā iegūto amatu ieņemšanas.

NEPLP ieskatā konkursa uz abu LTV valdes locekļu amatiem norise ir bijusi likumīga.

Vienlaikus padomē informēja, ka tā izprot un respektē abu jauniecelto LTV valdes locekļu lēmumu atteikties ieņemt konkursa kārtībā iegūtos amatus.

"Pēc valdes locekļu iecelšanas notikušais parādīja, ka atsevišķi politiķi ir gatavi iet pāri jebkurai robežai, - kā attiecībā uz likumā noteiktu neatkarīgu institūciju suverēnu lēmumu pieņemšanu, tā arī attiecībā uz sabiedrisko mediju iekšējiem procesiem," uzsvēra NEPLP priekšsēdētāja Dace Ķezbere, norādot, ka robeža starp politisko varu un mediju varu ir tikusi pārkāpta, pret nevēlamajiem pretendentiem sākot bezprecedenta "linča tiesu” un spiedienu uz neatkarīgu iestādi ar vienīgo mērķi - panākt sev vēlamo rezultātu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka arī par LTV valdes priekšsēdētāju ieceltais Einārs Giels, kurš iepriekš strādāja par mārketinga tirgus datu analītiķi Latvijas farmācijas kompānijā "Olainfarm", nolēmis atteikties no sava amata.

Tāpat ziņots, šodien no amata atteicās arī nesen amatā ieceltā LTV valdes locekle digitālās attīstības un satura jautājumos iecelt XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Kā ziņots, NEPLP nolēma LTV valdes priekšsēdētāja amatā iecelt Gielu, savukārt LTV valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatam padome izvēlējās iecelt Juhņēviču. Abiem izraudzītajiem nav darba pieredzes mediju jomā.

Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) iepriekš aicinājusi NEPLP atcelt lēmumu par LTV valdes locekļu apstiprināšanu un izsludināt atkārtotu konkursu. LŽA uzskata, ka NEPLP izraudzītie jaunie valdes locekļi pēc būtības neatbilst konkursa nosacījumiem un augstajām amata prasībām. "Izraudzītajam valdes priekšsēdētājam nav nekādas vērā ņemamas vadības pieredzes, bet par satura attīstību atbildīgajai valdes loceklei nav pieredzes mediju darbā, ko pati padome iepriekš atzina par noteikti nepieciešamu," pauda asociācijā.

Jaunā konservatīvā partija paziņojusi, ka Mediju politikas apakškomisijai prasīs anulēt LTV valdes konkursa rezultātus, kā arī aicinās izvērtēt NEPLP darbības likumību, izraugoties LTV valdes locekļus. Savukārt "Jaunā Vienotība" paziņoja, ka NEPLP rīkotajā LTV valdes konkursā saskatāms likuma pārkāpums. Citi politiķi gan norādījuši, ka Saeimai nav tiesību lemt par LTV valdes konkursa rezultātiem.

Aicinājumu pārskatīt konkursa rezultātus pauda arī LTV, kā arī televīzijas kanāla TV3 raidījuma "Nekā personīga" komanda.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu