Viens par visiem – viens akumulators darbina lielāko daļu dārza instrumentu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Akumulatora instrumenti kļūst par tavu ikdienu

Strauji attīstoties tehnoloģijām, pārmaiņas jūtamas arī darba instrumentu jomā – pieprasījums pēc bezvadu instrumentiem, tādiem, kas tiek darbināti ar akumulatoru, kļūst aizvien lielāks. Pastāvīgi pieaug akumulatora instrumentu pārdošanas apmēri visā pasaulē – šīs bezvadu ierīces pārliecinoši iekaro instrumentu tirgu, un šāda tendence ir vērojama arī Latvijā.

Cilvēki vēlas ērtības, negrib izniekot savu laiku nevajadzīgās, liekās darbībās, vēlas iecerēto paveikt ātri, kvalitatīvi un droši, turklāt darbojoties gūt gandarījumu un prieku. Ļaudis novērtē bezvadu instrumentu priekšrocības, tāpēc benzīna motori un elektriskie vada instrumenti zaudē cīņā par labu akumulatoriem, izvirzot tos pieprasītāko instrumentu avangardā.

Viens par visiem!

Un visi par vienu! Kā zināmajā devīzē musketieris d’Artanjans bija vienots ar saviem biedriem, tāpat arī Makita instrumentos ir ievērots šis pamatprincips – ar vienu Makita 18 V akumulatoru jūs varat veikt vairāk nekā 200 dažādu darbu. Turklāt, ja jums jau ir viens instruments ar Makita litija jonu akumulatoru, nav nepieciešams iegādāties citu papildus – Makita akumulatori un to lādētāji der lielai daļai Makita dārza un profesionālo instrumentu. Tā ir neaizstājama un svarīga priekšrocība, turklāt labi parāda Makita nostāju dabas resursu saudzēšanā.

Kļūstot par Makita 18V akumulatoru īpašnieku, tam rodas privilēģija izmantot pasaulē plašāko akumulatora instrumentu klāstu un nav atkārtoti jāveic investīcijas akumulatora un lādētāja iegādē. Šiem akumulatora īpašniekiem ir paredzēti tādi instrumenti, kuri tiek komplektēti bez akumulatora un lādētāja. Šādas komplektācijas instrumentu nosaukuma kods satur burtu “Z”.

Kāpēc Makita akumulatora instrumenti ir tik īpaši?

Foto: Publicitātes foto

Viena no svarīgākajām priekšrocībām ir tā, ka akumulatora instrumentus ir viegli lietot – nav vajadzīgs papildu laiks, lai darbarīku iedarbinātu: vienkārši ieliec bateriju un ieslēdz! Būtiski ieguvumi salīdzinājumā ar benzīnmotora instrumentiem – akumulatora instrumenti ir aprīkoti ar ātruma kontroli. Tie uztur nemainīgus apgriezienus, ļaujot, piemēram, pļaut zāli vienmērīgi. Savukārt, izvēloties ierīci ar automātisko griezes momenta tehnoloģiju (ADT – “Automatic torque Drive Technology”), motora apgriezieni mainās atkarībā no nepieciešamās slodzes: biezākai zālei tie ir lielāki, plānākai un īsākai – mazāki. Ar ADT funkciju tiek taupīta enerģija un nodrošināta optimāla ierīces darbība, bet akumulatora darbības ilgums ar vienu uzlādi palielinās..

Attiecībā uz drošību un saudzīgu instrumentu lietošanu – akumulatora instrumenti ir aprīkoti ar vēl vienu tehnoloģiju AFT (Active Feedback sensing Technology), kas automātiski izslēdz dzinēju, piemēram, zāģa ķēdes griešanos, ja asmens neparedzēti atduras pret koku vai iestrēgst. Šī tehnoloģija pasargā ierīci no bojājumiem, bet lietotāju no traumām, gadījumos, ja rodas neparedzēti apstākļi.

Tie, kuri bieži ir pļāvuši zāli ar benzīnmotora trimmeriem, zina, ka mauriņa pļaušana dažkārt prasa ilgāku laiku, nekā plānots, jo bieži nākas izslēgt motoru, lai izņemtu iesprūdušo zāli. Reizēm tas šķiet kā nebeidzams aplis, radot apnikumu un vilšanos par darbu. Rīkojoties ar bezvada instrumentiem, jums tas nedraud, jo no akumulatora trimmera aizvākt zāli ir viegli – ar vienu pogas spiedienu tiek mainīts rotācijas virziens un trimmeris atbrīvojas no iesprūdušās zāles.

Patīkami pašam un kaimiņam

Zems trokšņa līmenis ir vēl viena iezīme, kas raksturo akumulatora instrumentus. Bezvada rīki ir jūtami klusāki nekā ar benzīnmotoru darbināmie. Piemēram, trimmeris ar akumulatoru sasniedz 77 decibelu skaņas slieksni, benzīnmotora – 97 decibelus un vairāk. Tā ir īsta nervu spriedze, strādājot šādā troksnī, nemaz nerunājot par pārbaudījumu kaimiņiem, darbinot šādu motoru privātmāju rajonā brīvdienas rītā.

Līdzīgi ir arī ar citiem rīkiem – zāles pļaujmašīnām, gaisa pūtējiem vai dzīvžoga šķērēm. Piemēram, viens ar benzīnu darbināms zāles trimmeris rada tādu troksni kā 20 ar akumulatoru darbināmi zāles trimmeri; viena ar benzīnu darbināma mauriņa pļaujmašīna rada tādu troksni kā 3 akumulatoru pļaujmašīnas; vienas benzīnmotora šķēres rada tādu troksni kā 17 akumulatora darbinātas šķēres. Šie skaitļi runā paši par sevi.

Foto: Publicitātes foto

Nost ar apnicīgām apkopēm!

Jautājums, kas vienmēr ir svarīgs, iegādājoties jaunu tehniku, – kāda ir tās apkope. Arī šajā kategorijā uzvaras gājienā dodas akumulatora instrumenti – apkope tiem ir tīra un viegla, ar 0 emisiju, jo tiem nav iekšdedzes dzinēja, kas ģenerē izplūdes gāzes, kaitējot gan pašiem, gan apkārtējai videi. Elektriskos akumulatora instrumentus var lietot kaut vai nevēdināmās telpās.

Iekšdedzes dzinēja instrumentiem arī apkopei vajag daudz vairāk laika – jo jāveic, piemēram, dzinēja eļļas maiņa četru taktu dzinējiem, gaisa filtra maiņa, sveču pārbaude un maiņa, tāpat arī divtaktu dzinējiem īpaši jārūpējas lai degvielas un eļļas maisījums nezaudētu savas īpašības instrumenta dīkstāves laikā. Benzīna dzinēja lietošana pieprasa no tā lietotāja lielāku uzmanību apkalpojot un uzraugot dzinēja darbību. Akumulatora instrumenta dzinēji ir brīvi no visām šīm apkopēm – tādu vienkārši nav.

Guli droši ziemas miegā, mosties pavasarī – un sāc!

Situācijā, kad pēc rudenī darbināta motora ilgāku laiku, piemēram, ziemas periodu, palicis instrumenta degvielas tvertnē, tas, pavasarī atkal darbinot dzinēju, var radīt problēmas, jo īpaši divtaktu motoriem. Tāpēc pirms ilgākas glabāšanas vēlams atcerēties izliet no instrumenta degvielu. Turpretī, ja jūs glabājat akumulatora rīku kaut visu ziemu, nākamajā pavasarī tā dzinējs ir gatavs darbam uzreiz. Pievienojiet akumulatoru, un viss. Nekādi citi priekšdarbi nav jāveic.

Zibenszellis Makita

Attiecībā uz akumulatora uzlādes laiku – tas ir ļoti īss. Visas Makita 18V baterijas darbojās ar īpašu LXT tehnoloģiju (Li-ion eXtreme technology), kas ir progresīva akumulatoru uzlādēšanas un lietošanas sistēma. Akumulatora uzlāde ar ātrās uzlādes lādētāju ilgst tikai 15–55 minūtes atkarībā no akumulatora ietilpības. Nepārtrauktu ierīces darbu visbiežāk panāk izmantojot akumulatora komplektu – laikā kamēr viens akumulators iesaistīts darbos, otrs akumulators paspēj uzlādēties.
 

Foto: Publicitātes foto

Lētākas izmaksas un laika ietaupījums

Kā būtisks faktors par labu akumulatora rīkiem jāmin arī izmaksas – benzīna un eļļas sajaukšana iekšdedzes dzinējiem paņem laiku, nemaz nerunājot par to, ka tie ir iepriekš jānopērk. Ar akumulatoru ir vienkārši – vienā mirklī to ielieciet un uzreiz sāciet darbu. Nav nepieciešama nedz degviela, nedz sajaukšanas eļļa, nedz strāvas kabelis. Tas ir viegli un ekonomiski.

Brīvs no sasaistes

Visbeidzot, Makita instrumenti ir ļoti ērti tieši tāpēc, ka – bezvadu. Attiecībā uz motora instrumentiem elektrības vadi, kuri pinas pa kājām, ierobežo kustības un darba ergonomiku, nav tas lielākais traucēklis. Ar benzīna dzinēju darbināmi rīki ir smagi, ilgstoši ar tiem darboties ir grūti un neparocīgi. Bieži ir problemātiski nodrošināt strāvas padevi līdz darba objektam, piemēram, dzīvžogam vai krūmam, nemaz nerunājot par bīstamību, vadus nejauši pārgriežot vai aizķeroties aiz tiem, radot apgrūtinošas situācijas vai pat strāvas traumas. Ar Makita akumulatora instrumentiem – lai strādātu, nedz vads, nedz strāvas avots darba vietā nav nepieciešams. Ar akumulatora instrumentu jūs varat vairāk pievērsties darbam. Akumulatora instrumenti ir ievērojami vieglāki un darbojas daudz klusāk. Tiešām ir prieks ar tiem strādāt!

Lai uzzinātu vairāk par instrumentiem un iegādes iespējām, ielūkojieties šeit.

 

 

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu