Farāžs uzsāk oficiālo jaundibinātās Brexit partijas kampaņu pirms iespējamajām EP vēlēšanām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vispazīstamākais britu eiroskeptiķis Naidžels Farāžs, kurš nodibinājis jaunu Brexit partiju, piektdien uzsācis oficiālo priekšvēlēšanu kampaņu pirms iespējamajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, solot īstenot "demokrātisku revolūciju", kas satricinās Lielbritānijas tradicionālo politisko sistēmu.

"Mēs esam varena valsts un varena tautu, taču mūs bremzē vāji līderi Vestminsterā. Tagad pienācis laiks to mainīt," uzrunājot Koventrijā sapulcētos atbalstītājus, uzsvēra bijušais Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) līderis.

Farāžs norādīja, ka premjerministre Terēza Meja, kas vada Konservatīvo partiju, nodevusi britu vēlētājus, nenodrošinot Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), par ko 2016.gada referendumā nobalsoja vēlētāji.

Viņš piebilda, ka nav gatavs "bez cīņas padoties un ļaut karjeras politiķu šķirai nodot [referenduma] rezultātus".

"Mūsu divpartiju sistēma vienkārši nespēj tikt galā ar breksitu," atzina politiķis.

Farāžs pavēstīja, ka gadījumā, ja Lielbritānija 23.maijā piedalīsies EP vēlēšanās, viņš kandidēs no Brexit partijas saraksta.

Starp citiem kandidātiem, kurus partija izvirzījusi iespējamajām vēlēšanām, ir arī Anunciata Rīsa-Moga, vadošā toriju eiroskeptiķa Džeikoba Rīsa-Moga māsa.

"Esmu nikns. Tagad tas, ko centīšos panākt, ir demokrātiska revolūcija britu politikā," uzsvēra Farāžs, kas ir pašreizējā EP sasaukuma deputāts.

UKIP rindas viņš pameta decembrī, paziņojot, ka partija pārvērtusies līdz "nepazīšanai" un kļuvusi pārāk atvērta ekstrēmistisku un rasistisku viedokļu paudējiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu