LZP atbildi no pārējās ZZS par rosinājumu atbalstīt Vējoņa pārvēlēšanu sagaida pēc Lieldienām (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Edgars Tavars.
Edgars Tavars. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas Zaļā partija (LZP) atbildi no pārējās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) par rosinājumu atbalstīt Raimonda Vējoņa pārvēlēšanu Valsts prezidenta amatā sagaida kādu laiku pēc Lieldienām, sacīja LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

LZP valde lēmusi, ka atbalsta Vējoņa kandidatūras virzīšanu Valsts prezidenta amatam, ja viņš pats tam piekritīs, pastāstīja politiķis. Tavars sacīja, ka vairāki iedzīvotāji esot vērsušies partijā ar aicinājumu Vējoni virzīt atkārtotai apstiprināšanai.

LZP ar priekšlikumu atbalstīt Vējoni vērsusies pie citas ZZS veidojošās partijas, Latvijas Zemnieku savienības, kā arī apvienības sadarbības partijām. Vaicāts par situāciju, ja partneri ZZS tomēr nepaustu atbalstu Vējonim, politiķis norādīja, ka tie būtu jauni apstākļi, ko objektīvi pašlaik nevar komentēt.

Kā ziņots, LZS priekšsēdētājs Armands Krauze norādījis, ka partijas valde par iespējamajiem Valsts prezidenta amata kandidātiem, kurus uzrunāt, spriedīs pēc Lieldienām. Viņš atkārtoti norādīja, ka LZS rindās ir vairāki potenciāli kandidāti, kuru virzīšanu iespējams pārrunāt.

Krauze norādīja, ka jautājumu par Vējoņa kandidatūru nav iespējams apspriest, kamēr Valsts prezidents nav paziņojis, vai piekrīt kandidēt.

Tāpat vēstīts, ka koalīcijas partijas pirmdien vienojušās Valsts prezidenta amatam virzīt Eiropas Savienības Tiesas tiesneša Egila Levita kandidatūru, pēc partiju pārstāvju tikšanās paziņoja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Ja Levita kandidatūru atbalstīs četras no piecām koalīcijas partijām, kā arī vismaz četri publiski minētie "KPV LV" deputāti, tad viņam kopumā ir nodrošinātas 53 balsis.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu