''New York Times'' un ''Wall Street Journal'' saņem Pulicera balvas par Trampa pētīšanu (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Wall Street Journal" redakcija
"Wall Street Journal" redakcija Foto: Reuters/ScanPix

ASV laikraksti "The New York Times" un "Wall Street Journal" pirmdien saņēma Pulicera balvas par to veiktajām pētniecisko rakstu sērijām pret ASV prezidentu Donaldu Trampu un viņa ģimeni.

"The New York Times" saņēma prestižo žurnālistikas balvu par Trampa ģimenes finanšu izmeklēšanu, kas "atmaskoja viņa apgalvojumus par pašnopelnītu bagātību un atklāja biznesa impēriju, kurā bija daudz izvairīšanos no nodokļiem," paziņoja Pulicera balvas padome piešķiršanas ceremonijā Kolumbijas Universitātē Ņujorkā.

"Wall Street Journal" balvu saņēma par reportāžām, kurās atspoguļoti Trampa slepenie maksājumi par klusēšanu divām sievietēm, kas apgalvoja, ka viņām bijušas mīlas dēkas ar Trampu. Maksājumi tikuši veikti 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā.

Laikraksts "South Florida Sun-Sentinel" ieguva Pulicera balvu par reportāžām, kurās atspoguļoja skolu un likumsargājošo iestāžu amatpersonu kļūdas pirms un pēc 2018.gada februāra slaktiņa Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā Floridas štata Pārklendas pilsētā, kur bruņots vīrietis nošāva 17 cilvēkus.

Laikraksts "Pittsburgh Post-Gazette" tika apbalvots par reportāžām, kurās atspoguļota 2018.gada oktobrī Pitsburgas sinagogā sarīkotā apšaude, kurā nogalināti 11 cilvēki.

Ziņu aģentūra "Associated Press" saņēma Pulicera balvu starptautisko reportāžu kategorijā par Filipīnu pretnarkotiku kara atspoguļošanu.

Ziņu aģentūra "Reuters" saņēma šo balvu tajā pašā kategorijā par reportāžām, kurās parādītas zvērības pret rohindžu minoritāti Mjanmā.

Ričarda Pauersa romāns "The Overstory" saņēma Pulicera balvu daiļliteratūras kategorijā, bet Džekijas Siblīsas Drūrijas luga "Fairview" tika apbalvota drāmas kategorijā.

Pulicera balva arī tika piešķirta pērn mirušajai soulmūzikas leģendai Aretai Frenklinai par ieguldījumu mūzikā un Mērilendas štata galvaspilsētas Anapolisas laikraksta "Capital Gazette" personālam, kas zaudēja piecus darbiniekus apšaudē 2018.gada jūnijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu