Renault plāno "iekarot" Ķīnu ar pilsētas krosoveru City K-ZE

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Renault City K-ZE
Renault City K-ZE Foto: Renault

Šanhajas automobiļu izstādē Renault vadība Groupe Renault izpilddirektora Tjerī Bolorē (Thierry Bolloré) personā paziņoja, ka līdz 2022.gadam plāno auto pārdošanas apjomu palielināt līdz 550 000 vienībām gadā un to daļēji plāno panākt ar šovā prezentēto A jeb mazās klases krosoveru Renault City K-ZE. Šo auto, starp citu, paredzēts piedāvāt ne tikai Ķīnā, bet globālajā tirgū.

Līdz ar Renault City K-ZE transportlīdzekļa pirmizrādi, Renault grupa sper soli pasaulē lielākajā un visstraujāk augošajā elektrotransportlīdzekļu tirgū. Turklāt tas notiek vien sešus mēnešus pēc City K-ZE prototipa prezentēšanas Parīzes autošovā. Kā norāda Renault, šis nu jau ir sestais pilnībā elektriskais modelis zīmola piedāvājumā. 

Šo auto kopīgi izstrādāja Renault un Dongfeng Renault Automobil Company (DRAC), bet par tā pārdošanas sākumu tiks paziņots līdz šā gada beigām. Mazo elektrokrosoveru Ķīnā ražos eGT New Energy Automative Co., Ltd., ko veido Renault, Nissan un Mitsubishi alianse un vietējais izstrādātājs Dongfeng.

Foto: Renault

Dizains

Mazo auto no ārpuses raksturo pārliecinošas līnijas un, pieticīgajiem izmēriem salīdzinoši spēcīga stāja ar 150 mm klīrensu. Interesants dizaina akcents ir LED dienas gaitas lukturiem, savukārt 2423 mm garā riteņu bāze un 300 litru bagāžnieks nozīmē, ka K-ZE vienlaikus būs izveicīgs pilsētā un praktisks.

Foto: Renault

Tehnoloģijas

K-ZE ir vairāki uzlādes režīmi, kas atbalsta "spēku atjaunošanu", izmantojot mājas 220V kontaktspraudņus, kā arī publiskās uzlādes vietas. Ātrās uzlādes režīmā tam nepieciešamas vien 50 minūtes, lai atgūtu 80% baterijas energoresursu. Lēnā uzlādes režīmā tam savukārt nepieciešamas četras stundas, lai uzlādētos līdz 100%.

Foto: Renault

Automobilim ir interaktīvā sistēma ar astoņu collu skārienekrānu, caur kuru cita starpā var piekļūt tiešsaistes pakalpojumiem, tai skaitā navigācijas sistēmai. Tāpat braucēju rīcībā ir tādas funkcijas kā tiešsaistes izklaide, 4G WiFi un viedā balss atpazīšana. Automobiļa funkcijas un stāvokli iespējams pārraudzīt arī speciālā mobilajā lietotnē. 

Foto: Renault

Un kas vēl - Renault City K-ZE komplektācijā ietilps cieto daļiņu PM2.5 sensori un gaisa kvalitātes kontroles sistēma, kas ļauj novērtēt salona gaisa kvalitāti un automātisko pārslēgšanos starp iekšējo un ārējo gaisa cirkulāciju.

Foto: Renault
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu