Kariņš: ES nav perfekta, bet tā ir labākais, ko var iedomāties (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš trešdien Strasbūrā sniedza savu skatījumu uz Eiropas nākotni debatēs ar Eiropas Parlamenta (EP) deputātiem un Eiropas Komisijas (EK) pārstāvjiem. "Eiropas Savienība nav un nekad nebūs perfekta. Bet tā ir pats labākais, ko var iedomāties," sacīja Kariņš.

"No savas puses un savas valsts vārdā varu teikt, ka ne dienas neesam nožēlojuši lēmumu iestāties ES," teica Kariņš, īpaši izceļot tādas ES vērtības kā brīvība, demokrātija un tiesiskums.

"Eiropā jau simtiem gadu domstarpības tika risinātas ar militāro spēku, bet tagad ir citādi. Un labāka veida par šo nav," uzsver Kariņš.

Valstis ir labprātīgi pievienojušās ES un var arī no tās izstāties. Taču "Brexit" piemērs parādījis, ka izstāšanās nes virkni dažādu problēmu, ko dalībvalstis pirms tam nebija nopietni apsvērušas.

"Saliedētība ļaus mums tikt cauri šim laikam," cerīgi sacīja Kariņš. "Mēs runājam, nevis cīnāmies viens ar otru."

Kariņš ir divdesmitais ES līderis, kurš ar EP deputātiem debatē par Eiropas nākotni. Latvijas Ministru prezidents noslēgs debašu ciklu pirms maija otrajā pusē gaidāmajām EP vēlēšanām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu