Ziemeļkoreja aicina ASV atsaukt Pompeo no kodolsarunām (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo.
ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo. Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļkoreja ceturtdien pieprasījusi, lai Savienotās Valstis atsauc no kodolsarunām valsts sekretāru Maiku Pompeo, jo viņš tīšām liekot tām šķēršļus.

"Es baidos, ka gadījumā, ja Pompeo vēlreiz iesaistīsies sarunās, (..) sarunas atkal sapīsies," paziņojis Ziemeļkorejas Ārlietu ministrijas Amerikas lietu departamenta ģenerāldirektors Kvons Džonguns.

"Tādēļ pat gadījumā, ja dialogs ar ASV tiktu atsākts, es vēlētos, lai mūsu dialoga partneris būtu nevis Pompeo (..), bet kāds cits cilvēks, kurš ir daudz rūpīgāks un nobriedušāks komunikācijā ar mums," paziņoja amatpersona.

Phenjana ar aicinājumu ASV nomainīt sarunvedēju nākusi klajā neilgi pēc paziņojuma, ka Ziemeļkoreja izmēģinājusi jaunu taktisko ieroci.

Tas ir pirmais šāds izmēģinājums kopš sarunas ar Vašingtonu par Ziemeļkorejas kodolprogrammu nonākušas strupceļā.

Kvons brīdināja, ka tad, ja ASV "netiks vaļā no galvenā cēloņa", kas noveda Ziemeļkoreju pie kodolieroču iegūšanas, "neviens nevarēs prognozēt situāciju Korejas pussalā."

Taču viņš piebilda, ka laimīgā kārtā Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns un ASV prezidents Donalds Tramps saglabājuši labas attiecības, neskatoties uz sarežģījumiem kodolsarunās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu