Latvijas "zaļie" neesot spējuši pārliecinoši notēlot "saimniekus savā zemē" (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars
LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars Foto: Ieva Čīka/LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sakāve 13.Saeimas vēlēšanās ir saistīta ar to, ka valdības vadīšanas laikā nebija redzams princips "saimnieki savā zemē", uzskata ZZS ietilpstošās Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Tavars, uzrunājot LZP biedrus kongresā, pauda, ka iepriekš politiskais spēks turējās pie principa "saimnieki savā zemē", taču laikā, kad ZZS vadīja valdību, tas pagaisa un nebija redzams. Tavars gan akcentēja, ka tas nenozīmē, ka ZZS atkāpās no šī principa, taču politikā esot svarīgi ne tikai tas, kā lietas notiekot īstenībā, bet arī tas, kā viss izskatās.

Pēc politiķa domām, politiskais spēks nodemonstrējis vājību, rūpējoties par koalīcijas stabilitāti. Tavars norādīja, ka obligātā iepirkuma komponentes (OIK) afēras piesegšanas dēļ "bija jāpatriec" toreizējais ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (JV), kā arī jāpadzen toreizējais izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (JV), kurš esot melojis skolotājiem.

Ja ZZS pārstāvji šādi rīkotos, tad "KPV LV" un Jaunā konservatīvā partija "būtu palikusi vēstures mēslainē", kur šie politiskie spēki arī nonākšot pēc šīs Saeimas pilnvaru laika, jo tās nepildot vēlētājiem dotus solījumus, uzskata Tavars.

Politiķis piebilda, ka varētu izklausīties, ka viņš kritizē bijušo premjeru Māris Kučinski (ZZS), tomēr tā nav. Viņš kritizējot sevi par to, ka nemainījās minētās lietas.

Ja Zaļā partija ZZS sastāvā spēs atgūt uzticību sev kā saimniekiem savā zemē, tad ar partiju un Latviju viss būs kārtībā, akcentēja Tavars.

Partijas domes priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka norādīja, ka ir uzstājies "gan uzvarētāju, gan zaudētāju kongresos", tomēr mudināja runāt par nākotni, nevis kavēties atmiņā.

Viņš teica, ka šis ir "zaļo" laiks - cilvēki arvien vairāk rūpējas par savu un planētas likteni. Šis ir īstais, varbūt pat pēdējais brīdi, lai meklētu ceļu pie cilvēkiem, kas gatavi būt zaļi un atbalstīt LZP, akcentēja Līdaka.

Tikmēr Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētājs Armands Krauze arī sacīja, ka vēlēšanu rezultāti nebija patīkami, taču kļūdas ir jāņem vērā un jālabo. Pašlaik starp būtiskākajām aktualitātēm ir Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas un reģionālā reforma.

Krauze pauda, ka EP vēlēšanās vajag mudināt piedalīties visus pilsoņus. Iepriekšējās EP vēlēšanās aktivitāte ir bijusi zema, un tika ievēlēti cilvēki, kuri nav lojāli Latvijai, norādīja politiķis.

Tāpat ļoti svarīgs darbs, kas ZZS jāpaveic - panākt, lai reģionālā reforma tiktu īstenota iedzīvotāju interesēs, sacīja Krauze.

Viņš arī atgādināja, ka rotācijas kārtībā pēc Lieldienām mainīsies ZZS valdes priekšsēdētājs. Pašlaik šo amatu ieņem LZS pārstāvis Krauze, taču nākamajā termiņā to ieņems LZP politiķis.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu