TV3: VID konstatējis pārkāpumus Petravičas vīra uzņēmuma darbībā (23)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).
Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV). Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) konstatējis pārkāpumus labklājības ministres Ramonas Petravičas (KPV LV) vīra Aleksandra Petraviča uzņēmuma SIA "Monēta" darbībā un pārbaudes rezultātus nosūtījis pašam uzņēmumam, vēstīja raidījums "TV3 Ziņas", atsaucoties uz tā rīcībā nonākušo neoficiālo informāciju.

Petravičas vīrs uz raidījuma lūgumu informēt par pārbaudē konstatēto neesot atsaucies, bet ministre komentēja, ka pārbaudes rezultātus nezina un arī nevarot likt uzņēmumam tos izpaust. "Es šai uzņēmumā nestrādāju un es nekādā veidā nevaru ietekmēt tā izvēli atļaut vai neatļaut [izpaust pārbaudē konstatēto]," TV3 ziņām par vīra uzņēmumu izteicās Petraviča.

Arī VID neatklāj pārbaudē konstatēto, jo iestādei to darīt liedzot likums. Tomēr VID iecerējis iniciēt izmaiņas normatīvajā regulējumā, lai nākotnē šādus lēmumus drīkstētu publiskot.

Tikmēr Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzskata, ka Petravičai būtu jāatklāj pārbaudē konstatētais, lai kliedētu aizdomas, ka uzņēmumā, kurā viņa agrāk strādājusi, pieļautas kādas nelikumības.

Saskaņā ar TV3 rīcībā esošo informāciju, VID atklāto pārkāpumu novēršanai SIA "Monēta" dots laiks līdz maija vidum.

Kā ziņots, bijušais mazumtirdzniecības un transporta pakalpojumu uzņēmuma SIA "Monēta" darbinieks Dainis Prātiņš apgalvoja, ka uzņēmumā ir maksāta "aplokšņu alga". Firma pieder Petravičas vīram Aleksandram Petravičam.

Savukārt Petraviča noliedz "aplokšņu algu" maksāšanu viņas vīram piederošajā uzņēmumā, uzsverot, ka "apmelojošu ziņu" dēļ no amata neatkāpsies.

VID aģentūrai LETA iepriekš apliecināja, ka ir saņēmis anonīmus ziņojumus par iespējamiem pārkāpumiem nodokļu jomā šajā uzņēmumā. "Jebkurā šādā gadījumā VID izvērtē saņemto informāciju kopsakarā ar VID rīcībā esošo informāciju un lemj (veic) par nepieciešamo, normatīvajos aktos noteikto, kontroles pasākumu īstenošanu," skaidroja VID.

Kariņš jau marta sākumā bija paudis, ka gaida drīzu VID atzinumu šajā jautājumā.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu