Krievijā lielā slepenībā gatavojas Putina un Kima samitam (10)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijā noris sagatavošanās darbi pirms drīzumā paredzētās tikšanās starp Krievijas autokrātu Vladimiru Putinu un Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu. Lai arī drošības apsvērumu dēļ oficiāli netiek izpausts samita datums vai vieta, Vladivostokā novēroti neierasti stingri drošības pasākumi, ziņo aģentūra AP.

Jūras lietu varasiestādes otrdien pavēstīja, ka ūdeņi ap Ruskijas salu, kas, domājams, būs samita norises vieta, tiks slēgti visam jūras transportam no trešdienas rīta līdz piektdienas rītam.

Vietējie mediji vēsta, ka uz vairākām dienām tiks slēgti daži Vladivostokas dzelzceļa stacijas peroni.

Kims, tāpat kā viņa tēvs, izvairās no gaisa transporta izmantošanas un Vladivostokā, visticamāk, ieradīsies ar vilcienu.

Pēdējais Krievijas un Ziemeļkorejas samits notika 2011.gadā, kad patlabanējā Ziemeļkorejas līdera tēvs Kims Čenirs devās uz Sibīriju, lai tiktos ar Dmitriju Medvedevu, kas tobrīd ieņēma Krievijas prezidenta amatu.

Savukārt ASV prezidents Donalds Tramps un Kims pirmo reizi tikās Singapūrā pagājušā gada 12.jūnijā, kad parakstīja kopīgu dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņēmusies "strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā", taču šajā jomā nekādu progresa pazīmju nav.

Otrais Trampa un Kima samits, kas 27. un 28.februārī notika Hanojā, Vjetnamā, beidzās bez gala dokumenta pieņemšanas, jo abas puses nespēja pārvarēt domstarpības galvenajā jautājumā par to, kādā veidā Ziemeļkorejai būtu jāatbrīvojas no kodolieročiem, un par to, ko Phenjana saņems apmaiņā pret atteikšanos no kodolieročiem.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu