Filipīnu prezidents piedraud Kanādai ar karu saistībā ar atkritumiem (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte
Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte Foto: EPA/Scanpix

Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte piedraudējis Kanādai ar karu, ja valsts nepieņems atpakaļ tonnām atkritumu, ko kāds Kanādas uzņēmums nosūtīja uz Filipīnām pirms vairākiem gadiem, vēsta ASV raidsabiedrība CNN.

“Es Kanādai izteikšu [oficiālu] brīdinājumu, varbūt nākamnedēļ, lai viņi aizvāc savus atkritumus. Mēs viņiem pieteiksim karu, mēs ar viņiem jebkurā gadījumā varam tikt galā,” izteicies Filipīnu prezidents.

Kā liecina “CNN Philippines” rīcībā esošā informācija, Kanāda uz Filipīnām 2013. un 2014.gadā nosūtīja 103 konteinerus, kuros kopumā ir 2450 tonnas atkritumu.

Šīs kravas dokumentācijā norādīts, ka konteineros ir pārstrādei paredzēta plastmasa.

Tomēr Filipīnu amatpersonas secinājušas, ka konteineros patiesībā esot nepārstrādājami atkritumi.

Galu galā šī krava pasludināta par nelikumīgu, jo Kanādas uzņēmumam, kas tos piegādāja, neesot bijušas visas nepieciešamās atļaujas.

Daļa no minētajiem konteineriem joprojām atrodas Manilas ostā.

Filipīnas jau gadiem ilgi pieprasa Kanādu aizvākt savu atkritumu kravu, savukārt Kanādas amatpersonas iepriekš norādījušas, ka tiekot strādāts pie šīs problēmas risinājuma.

Duterte mēdz regulāri nākt klajā ar skaļiem paziņojumiem.

Piemēram, šomēnes viņš piedraudēja nosūtīt Filipīnu kareivjus “pašnāvnieku misijā” uz Pekinu, ja Ķīna neatstāsies no Filipīnu pārvaldītas salas Dienvidķīnas jūrā.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu