Deglava tiltu slēgs ceturtdien piecos no rīta (24)

Pār tiltu pārvietoties būs ļauts gājējiem un velosipēdistiem
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Satiksmi pār Augusta Deglava ielas pārvadu slēgs ceturtdien, 25.aprīlī, plkst.5, trešdien preses konferencē informēja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis. Uzņēmums "Rīgas Satiksme" jau ir izplānojis, kā organizēt satiksmi, sākot ar ceturtdienu. Valsts policija palīdzēs ar satiksmes regulēšanu. 

"Tilts tiks slēgts līdz brīdim, kad Rīgas dome iesniegs Būvniecības valsts kontroles birojam (BVKB) dokumentus, lai BVKB varētu pārliecināties par šī objekta drošību," sacīja Ķuzis.

Patlaban viss liecina, ka tilts apdraud sabiedrības drošību, tāpēc pieņemts šāds lēmums, skaidroja Ķuzis.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks norādīja, ka dome līdz šim brīdim nav sapratusi, kādus dokumentus BVKB vēlas saņemt un kāpēc BVKB neņem vērā sertificēta Rīgas Tehniskās universitātes profesora slēdzienu par to, ka tilts ir drošs.

"Satiksmes departaments darīja visu nepieciešamo, lai pārliecinātu Valsts policiju un BVKB par to, ka tilts ir drošs, taču mums neizdevās pārliecināt. Tālākais jau ir policijas atbildība, kā tiks organizēta satiksme," norādīja Baraņņiks.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, komentējot šos Baraņņika izteikumus, apgalvoja, ka tās esot “emocijas”.

Pār tiltu pārvietoties būs ļauts gājējiem un velosipēdistiem.

Kā žurnālistiem norādīja pēc "Maxima" traģēdijas dibinātā Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) vadītājs Māris Demme, šodien Rīgas pašvaldība nāca klajā ar racionāliem priekšlikumiem.

“Redzam, ka ir uzsākta un veikta izpēte, šie rezultāti ir noformēti tehniskās izpētes atzinuma projektā, kurš gan mums uz šo brīdi vēl nav iesniegts. Izgājām cauri šim dokumentam un konstatējām atsevišķas lietas, kas būtu vēl papildināmas,” pauda Demme.

Demme atzīmēja, ka būvprojekta autors esot veicis urbumu tilts starpbalstā. Bet ne tajā balstā, kas ir visvairāk bojāts. Tagad būvprojekta autoram būs jāpārbauda tilta visvairāk bojātais balsts.

“Tiek piedāvāts tilta bojātās laiduma konstrukcijas pagaidu variantā nobalstīt. Pie šāda risinājuma izpildes, es domāju , ka šīs šaubas varētu tikt noņemtas,” zināja teikt Demme.

Valsts policija jau ir saskaņojusi ar uzņēmumu “Rīgas Satiksme”, kā līdz ar tilta slēgšanu organizēt satiksmi.

“Rīgas Satiksmes” plāns paredz novirzīt vairākus autobusa un dažus trolejbusa maršrutus apkārt pa Zemitāna tiltu.

“Šobrīd pa tiltu iet 7 autobusu maršruti: 3, 6, 13, 47, 50, 51 un 52 autobusu maršruti. Un divi trolejbusu maršruti – 11 un 22 trolejbusu maršruts. Ja tiltu pilnībā slēdz, tad mēs pamatā visus šos nosauktos vedam apkārt pa Zemitāna tiltu, izņemot 13 autobusu, kuru mēs laidīsim pa Matīsa ielas Dzelzceļa pārbrauktuvi. Varētu būt situācija, ka mēs slēdzam ciet uz tilta slēgšanas laiku 11 trolejbusu. Ja šis trolejbuss ir jāvada pa Zemitana tiltu, tad viņš ļoti pārklājas ar citiem maršrutiem, un nav jēgas viņu laist,” portālam TVNET pastāstīja uzņēmuma “Rīgas Satiksme” preses sekretārs Viktors Zaķis.

Savukārt, kā norādīja VP priekšnieks Ints Ķuzis, policija palīdzēšot ar satiksmes regulēšanu.

“Protams, ka būsim klāt, palīdzēsim ar regulētājiem, arī savādāk. Policija iesaistīsies satiksmes regulēšanā, izmantojot satiksmes regulētājus uz krustojumiem,” informēja policijas priekšnieks.

Viņš arī apliecināja: lai nodrošinātu satiksmes regulēšanu, būs nepieciešami papildus policijas resursi. Šim nolūkam tiks piesaistīti policisti darbam virsstundās.

Papildu reisi pagaidām netiekot plānoti, pamatojoties uz pašreizējo pasažieru plūsmu. Vienlaikus, ja vairāk cilvēku izlems izmantot sabiedrisko transportu, RS varētu lemt par papildu reisiem. Tāpat uzņēmums situācijā, kurā noteikti veidosies sastrēgumi, aicina ieviest jaunajā satiksmes plānā prioritārās zonas sabiedriskajam transportam.

Tāpat pēc Rīgas Domes opozīcijas pieprasījuma saistībā ar Deglava tilta tehnisko stāvokli ir sasaukta Satiksmes un transporta lietu komitejas ārkārtas sēde, liecina komitejas darba kārtība.

Sēde sasaukta šovakar plkst.20, un opozicionāri tajā vēlas saņemt informāciju par Augusta Deglava ielas pārvada aktuālo tehnisko stāvokli un veiktajām ekspertīzēm, kā arī cer iepazīties ar šo ekspertīžu rezultātiem.

TVNET jau ziņoja, ka RD satiksmi pār Deglava tiltu neplānoja slēgt. Savukārt Valsts Policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis uzdevis Rīgas reģiona pārvaldei kopā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu izstrādāt satiksmes organizācijas plānu pēc Deglava tilta slēgšanas.

Kā ziņots, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) otrdien paziņoja, ka ir izdevis rīkojumu par visu formalitāšu kārtošanu, lai Deglava tilts ceturtdien satiksmei tiktu slēgts. Ministrs gan devis laiku pašai Rīgas domei pieņemt lēmumu par tilta slēgšanu, norādot, ka gadījumā, ja domes atbildīgais departaments neslēgs tiltu pats, tad ceturtdienas rītā to izdarīs Valsts policija.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu