Veidos no azartspēlēm pašatteikušos personu reģistru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Laimētava "Fenikss" Ģertrūdes ielā, kurai noticis bruņots uzbrukums
Laimētava "Fenikss" Ģertrūdes ielā, kurai noticis bruņots uzbrukums Foto: Evija Trifanova/LETA

Finanšu ministrija (FM) patlaban izstrādā noteikumus, kas paredz izveidot no azartspēlēm un interaktīvajām izlozēm pašatteikušos personu reģistru.

FM izstrādā noteikumu projektu, kas paredz izveidot no azartspēlēm un interaktīvajām izlozēm pašatteikušos personu reģistru, jo saskaņā ar likumu fiziskai personai ir tiesības pieprasīt noteikt tai liegumu spēlēt azartspēles, t.sk. interaktīvās azartspēles, un interaktīvās izlozes.

"Lai to realizētu, noteikumu projekts paredz noteikt reģistrā iekļaujamo informāciju, šīs informācijas glabāšanas un fiziskas personas izslēgšanas no pašatteikušos personu reģistra nosacījumus, kā arī kārtību, kādā notiek informācijas apmaiņas starp Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekciju un azartspēļu," skaidroja FM.

Vienlaikus noteikumu projektā ir iestrādāta prasība, ka azartspēļu organizētājiem ir jānodrošina publiski pieejama informācija par to, ka azartspēļu un izložu spēlēšana var radīt atkarību un, ka fiziskai personai ir tiesības pieprasīt noteikt tai liegumu spēlēt azartspēles un tikt iekļautai iepriekš minētajā reģistrā.

Plānots, ka minētie noteikumi apstiprināšanai valdībā tiks izstrādāti līdz šā gada maija beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu