Jakrins joprojām turas pie apgalvojuma, ka Deglava tilts ir drošs (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Satiksmes departamenta direktora pienākuma izpildītājs Emīls Jakrins
Satiksmes departamenta direktora pienākuma izpildītājs Emīls Jakrins Foto: Edijs Pālens/LETA

Deglava tilts ir drošs un satiksme uz tā nav jābloķē, izriet no Rīgas domes Satiksmes departamenta vadītāja Emīla Jakrina paustā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "1:1" vadītājam Gundaram Rēderam. 

Jakrins apstiprināja, ka Rīgas domes Satiksmes departaments Būvniecības valsts kontroles birojam nosūtījis atzinumu, kurā atkārtoti uzsver Augusta Deglava pārvada izmantošanas drošumu.

Saskaņā ar atzinumu Deglava ielas satiksmes pārvads ir drošs ekspluatācijai, ja transportlīdzekļu masa nepārsniedz 30 tonnas, un ka būvdarbus objektā nepieciešams atsākt pēc iespējas ātrāk.

Vaicāts, vai kā kādreizējais pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valdes loceklis Jakrins savus amata pienākumus ir pildījis godprātīgi, Jakrins atbildēja apstiprinoši. Kā Jakrinam norādīja Rēders, "Rīgas satiksmes" pagaidu vadītāja amatu atstājušais Anrijs Matīss iepriekš uzsvēris, ka uzņēmumā trūkst kontroles un nelietderīgi iztērētās summas būtu jāpiedzen no valdes locekļiem. 

Vaicāts, vai Jakrins būtu gatavs vajadzības gadījumā tiesāties un pierādīt, ka nav vainīgs pie naudas izšķērdēšanas, Jakrins arī atbildēja apstiprinoši. 

Rēders atgādināja, ka 2016. gadā Rīgas mērs Nils Ušakovs no amata atstādināja toreizējo Satiksmes departamenta direktoru Vitāliju Reinbahu, kā iemeslu minot faktu, ka "Satiksmes departaments nebija uzdevumu augstumos, un atsevišķās situācijās redzam, ka darbi, tieši pateicoties departamenta aktivitātēm, ir sākti vēlāk, nekā bija plānots."

Vaicāts, kā Jakrina šobrīdējā situācija attiecībā uz iekavētiem darbiem atšķiras no Reinbaha situācijas, Jakrins norādīja, ka "nobīdes attiecas uz lieliem un sarežģītiem projektiem".

"Uz Rīgas 800+ gadiem viens vai divi gadi [nobīdē] nav nozīmīgi," sacīja Jakrins.

Kā vēstīts, 25. aprīļa rītā, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas lēmumu, Deglava tilts tika slēgts

Pilnu raidījumu iespējams noskatīties šeit.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu