Jakrinam ir astoņi ieroči; katram vīrietim vecumā līdz 40 Latvijā esot jāizdala automāts (51)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes Satiksmes departamenta vadītājs Emīls Jakrins
Rīgas domes Satiksmes departamenta vadītājs Emīls Jakrins Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes Satiksmes departamenta vadītājam Emīlam Jakrinam ir astoņi ieroči, seši no kuriem esot medību ieroči, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "1:1" atklāja Jakrins. Jakrins arī uzskata, ka Latvijā vajadzētu ieviest "Šveices principu" - vīriešus līdz 40 gadiem būtu jāapmāca rīkoties ar šaujamieročiem un "jāizdala katram automāts, ko glabāt mājās kara gadījumam."

"Man personīgi ir astoņi ieroči personīgā lietošanā, seši no tiem ir medību ieroči," sacīja Jakrins, piebilstot, ka divi esot "pašaizsardzībai". "Līdz ar to es esmu liels ieroču brīvību atbalstītājs un vispārīgai nācijas drošībai tik mazai valstij pēc Šveices principa katram vīrietim un arī sievietei būtu vēlams glabāt mājās šaujamieroci precīzi tādiem gadījumiem, kādus mēs varam vissliktākos iedomāties," skaidroja Jakrins.

"Divi [no šiem ieročiem] ir pašaizsardzībai, pārējie ir medībām, bet medības ir tāda lieta, kas var būt 50 metru attālumā un var būt 750 metru attālumā. Visām šīm distancēm ir atsevišķi ieroči. Tieši tāpēc arī man viņi ir," teica Jakrins.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu