Saeima no NEPLP locekles amata pēc pašas vēlēšanās atbrīvo Guntu Līdaku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Saeima ceturtdien no Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekles amata pēc pašas vēlēšanās atbrīvoja Guntu Līdaku.

Līdaka pieņēmusi lēmumu atstāt NEPLP locekļa amatu, uzsverot, ka situācijā, kas izveidojusies ap padomi, viņa uzskata par neiespējamu turpināt darbu NEPLP.

Jau ziņots, ka pavasarī konkursa rezultātā NEPLP nolēma par Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētāju apstiprināt farmācijas kompānijas "Olainfarm" mārketinga tirgus datu analītiķi Eināru Gielu, bet par LTV valdes locekli digitālās attīstības un satura jautājumos - XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektori Evu Juhņēviču. Abiem nebija iepriekšējas darba pieredzes medijos.

Pēc tam daļā sabiedrības izskanēja iebildumi lielākoties pret Giela kandidatūru. Vēlāk gan viņš, gan Juhņēviča paziņoja, ka atsakās no amatiem LTV valdē.

Valdošās koalīcijas politiķi vēlas sagaidīt "juridiskus argumentus" pirms kādas rīcības saistībā ar NEPLP vai diskusijas par iespēju atstādināt tās locekļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu