Atvieglojam ikdienu: 7 lietas, kuras drīkst mazgāt trauku mašīnā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Trauku mašīna mūsdienās ir lielisks palīgs ikdienas darbos – tajā atliek vien dienas laikā sakrāt netīros traukus un pašā vakarā, pēc vakariņu ieturēšanas, ieslēgt. Tomēr šī iekārta var noderēt ne tikai cīņā ar trauku kalnu, bet arī citu priekšmetu mazgāšanā. Lūk, septiņi priekšmeti, kurus arī drīkst pakļaut trauku mašīnas ūdens terapijai.

Plastmasas bērnu rotaļlietas

Mazuļu rotaļlietas ir kā baktēriju magnēts – tās bieži vien tiek vazātas riņķī apkārt, nosmērētas ar biezenīšiem un bāztas mutē. Par laimi daļu no plastmasas rotaļlietām, piemēram, plastmasas klucīšus, vannas rotaļlietas un grabulīšus, ir iespējams mazgāt un dezinficēt trauku mašīnā. Šīs rotaļlietas ir ieteicams mazgāt reizi mēnesī. Ņem vērā, pirms mazgā rotaļlietas pārliecinies, vai tās ir drošas mazgāšanai trauku mašīnā.

Foto: Unsplash

Nelieli metāla groziņi, zobubirstīšu un ziepju traukus

Vannasistabas sīkā atribūtika ir vieta, kur visātrāk sakrājas dažādi nosēdumi – zobupastas, ziepju vai šampūnu paliekas. Tieši šo elementu nomazgāšana parasti sokas visgrūtāk, jo par tiem nereti tiek aizmirsts un nosēdumi šeit var krāties un piekalst. Ja ziepju vai zobu birstīšu trauki ir ražoti no keramikas, akmens, stikla vai cietas plastmasas, tos drīkst mazgāt trauku mašīnā. Tas pats attiecas uz maziem metāla groziņiem, spaiņiem un miskastēm.

Plastmasas matu sukas un ķemmes

Arī ķemmēs un matu sukās var sakrāties ādas, sebuma, matu kopšanas līdzekļu un smaržvielu paliekas. Šie komponenti var bojāt matu ķemmes, proti, tās paliek netīras un tā iemesla dēļ arī mati biežāk ir jāmazgā. No ķemmēm un matu sukām rūpīgi izlasi visus izkritušos matus un liec tās trauku mašīnā. Ņem vērā – trauku mašīnā nekādā gadījumā nemazgā koka ķemmes un matu sukas ar dabīgajiem sariem.

Foto: Pixabay

Putekļusūcēja detaļas

Arī putekļusūcēja detaļas ir mazgājamas trauku mašīnā – lai uzlabotu šīs ierīces tīrīšanas kvalitāti, rūpīgi sadali tā detaļas un liec tās mazgāties. Tāpat kā matu ķemmēm, arī pirms šo detaļu mazgāšanas, neaizmirsti tās attīrīt no putekļu kamoliem, matiem vai citiem gružiem.

Ledusskapju plaukti

Šī, visticamāk, ir pati nepatīkamākā uzkopšanas daļa: netīro ledusskapja plauktu mazgāšana. Par laimi, šo procesu var ievērojami atvieglot un mazgāt plauktus trauku mašīnā. Arī jaunākās paaudzes ledusskapju plaukti, kuri ir aprīkoti ar LED lampām, ir droši mazgājami trauku mašīnā. Ņem vērā – lai plaukti nesasprēgātu, sasildi tos istabas temperatūrā un tikai tad tos liec trauku mašīnā.

Foto: Unsplash

Cepeškrāsns slēdži

Visticamāk šī ir tā vieta virtuvē, kura sen nav mazgāta vai nav mazgāta it nemaz. Parasti cepeškrāsns slēdžos mēdz sakrāties tauki, eļļas un arī baktērijas, tāpēc tos ir vēlams periodiski nomazgāt un dezinficēt. Lai tīrīšanas darbi ritētu raitāk un tos atvieglotu, mazgā slēdžus trauku mašīnā.

Mākslīgie ziedi

Teju tikpat iespaidīgs dekors kā īstie augi, ir mākslīgie augi un ziedi, tomēr tie laika gaitā zaudē savu reālistisko izskatu tieši putekļu dēļ. Plastmasas augu attīrīšana nav nekas patīkams vai izklaidējošs, ņemot vērā, ka tie ir veidoti no smalkām detaļām, tāpēc to noslaucīšanu bieži vien apzināti atliek uz nākamo mājas tīrīšanas reizi. Tomēr arī plastmasas mākslīgo augu tīrīšanu var uzticēt trauku mašīnai – mazgā tos vieglā skalošanas režīmā un tie atkal būs kā jauni. Ievēro, ka trauku mašīna ies secen mākslīgajiem augiem, kas ražoti no zīda.

Foto: Unsplash
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu