"Facebook" bloķē sazvērestību teoriju autorus un "Islāma nācijas" līderi (9)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Organizācijas "Infowars" dibinātājs Alekss Džounss
Organizācijas "Infowars" dibinātājs Alekss Džounss Foto: Reuters/ScanPix

Sociālais tīkls "Facebook" ceturtdien bloķēja ievērojamus sazvērestību teoriju autorus, tai skaitā organizācijas "Infowars" dibinātāju Aleksu Džounsu, un radikālās organizācijas “Islāma nācija" vadītāju Lūisu Farahanu, no jauna vēršoties pret naida runu savā platformā.

"Mēs vienmēr esam banojuši indivīdus vai organizācijas, kas veicina vai iesaistās vardarbībā un naidā, lai kāda būtu to ideoloģija," paziņoja "Facebook", uz kuru tiek izdarīts arvien lielāks spiediens ierobežot ekstrēmistisku saturu.

Farahans ir bēdīgi slavens ar antisemītisku un melnā rasisma viedokļu izplatīšanu.

Galēji labējais Alekss Džounss ir vislabāk pazīstams ar savām sazvērestības teorijām, ka 2001.gada 11.septembra terorakti bijuši savējo organizēti un ka 2012. gada slaktiņš Sendihukas pamatskolā Konektikutas štatā esot izdomāts. "Facebook" bloķēja arī Džounsa organizāciju "Infowars".

"Facebook" un šim uzņēmumam piederošā mobilā lietotne "Instagram" ceturtdien bloķēja arī labējo provokatoru Mailo Janopulosu, balto pārākuma sludinātāju Polu Nēlenu, un sazvērestību teorētiķus Polu Džozefu Votsonu un Loru Lūmeri.

"Indivīdiem un organizācijām, kas izplata naidu, [..] nav vietas "Facebook"," paziņoja uzņēmuma preses sekretāre.

"Facebook" aprīlī bloķēja vairākus britu galēji labējo grupējumus, tai skaitā Angļu aizsardzības līgu, par naida un vardarbības veicināšanu.

No "Facebook" un "Instagram" ir padzītas arī tādas organizācijas kā "Knights Templar International", "Britain First", Britu nacionālā partija un Nacionālā fronte.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu