Valmierā policija operatīvi aiztur dzīvokļa īpašnieka iztraucētu zagli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Ceturtdienas vakarā Valmierā aizturēts kāda dzīvokļa īpašnieka iztraucēts zaglis, informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Sintija Gulbe.

Minētajā dienā pēc plkst.18 policijā saņemta informācija par zādzību no kāda dzīvokļa Valmierā, Annas ielā. Cietušais informēja, ka garnadzis dzīvoklī bija iekļuvis, izmantojot neaizslēgtas ārdurvis, taču neparedzēja, ka tajā atrodas arī pats īpašnieks, kurš, sadzirdot trokšņus, devās pārbaudīt, kas dzīvoklī rosās. Saimnieka iztraucēts zaglis metās bēgt, līdzi paņemot dažādas mantas.

Valmieras policijas darbinieki sāka meklēšanas pasākumus un aptuveni stundas laikā iespējamā aizdomās turamā persona tika notverta un nogādāta policijā. 1988.gadā dzimušo vīrieti policijas ekipāžas amatpersonas pamanīja pie kāda lombarda, kur viņš bija neveiksmīgi mēģinājis ieķīlāt zagtās mantas. Vīrietis jau iepriekš nonācis konfliktā ar likumu.

Policijā sākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī. Par to paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Saistībā ar šo gadījumu policija atgādina, ka mājokļa durvis jātur aizslēgtas arī tad, ja saimnieki atrodas telpās. Kā liecina policijas pieredze, šāda veida zādzības izdarīšanai nepieciešams niecīgs laika posms, un nereti saimnieki pat nepamana, ka pa atvērtajām durvīm priekšnamā paviesojies garnadzis. "Zādzības fakts parasti tiek atklāts vēlāk, kad tiek meklētas mantas, kas nozagtas. Policija ikvienu aicina rūpēties par savu un savu mājokļu drošību," pauda Gulbe.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu